99,6% – Poveşti la Replika

Când:
mai 20, 2019@19:00 – 20:45
2019-05-20T19:00:00+03:00
2019-05-20T20:45:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 95
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860
99,6% - Poveşti la Replika @ Centrul Replika | București | Municipiul București | România

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare: centrulreplika@gmail.com / 0732 101 860

Avem în comun 99,6% din materialul genetic. 99,6% din „noi” visează la aceleași lucruri, dar ajungem să ne definim doar prin ce ne diferențiază. Construim ficțiuni și ne simțim în siguranță în ele. Ficțiuni în care suntem altfel decât ceilalți. 99,6% este o creație colectivă a nouă artiști maghiari și români care s-au întâlnit în preajma centenarului pentru a vorbi despre lucrurile care îi apropie. Despre conviețuire și despre limbaje comune. 99,6% nu este un spectacol, e o călătorie delicată spre acceptare şi solidaritate.

Genetikai állományunk 99.6%-a azonos. 99,6% belőlünk ugyanarról álmodik, mégis a különbségeink szerint határozzuk meg magunkat. Történeteket gyártunk, és azokban biztonságban érezzük magunkat. Történeteket, amelyek szerint mások vagyunk, mint a többiek.
A 99,6% kilenc magyar és román művész közös alkotása, akiket Románia centenáriumi ünneplése a közös dolgokról – az együttélésről és a közös nyelvekről – való beszélgetésre ösztökélt. A 99,6% nem előadás, hanem utazás az elfogadás és a szolidaritás felé.

Producător Reactor de Creaţie şi Experiment, Cluj-Napoca
Creaţie colectivă de Panna Adorjáni, Raul Coldea, Hermina Csala, Radu Dogaru, Petro Ionescu, Bogdan Olarson, Kinga Ötvös, Oana Mardare, Adi Tudoran
Limba vorbită pe scenă Română, maghiară, engleză (cu supratitrări în română, maghiară și engleză)
Durată 1h40min
Limită de vârstă Audienţă generală

Asociația Reactor de creație și experiment s-a înființat în ianuarie 2014, cu scopul de a susține și promova tinerii artiști, contribuind activ la dezvoltarea culturii independente în România. Asociația se ocupă de managementul spațiului cultural cu același nume, deschis în martie 2014 la Cluj-Napoca. În plus, e responsabilă de implementarea unor proiecte culturale pilon (Teen Spirit – platforma de teatru pentru adolescenți, Reactor Social – platforma de teatru social, Rezidențele Reactor: Fresh Start – rezidențe de creație pentru tineri și Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică, MiniREACTOR – platforma dedicată copiilor) și de producția de spectacole.

De la deschiderea din 2014, Reactor și-a crescut treptat aspirațiile și proiectele, majoritatea axate pe sprijinul tinerilor artiști și a dramaturgiei contemporane, dar și pe dezvoltarea publicului sau pe punerea în discuție a unor teme actuale. Deschiderea către oameni și idei au transformat Reactorul într-un catalizator al energiilor creative clujene, un loc unde se încurajează experimentul artistic prin libertate de expresie.

Website: www.reactor-cluj.com
Email: contact@reactor-cluj.com
Facebook: www.facebook.com/ReactorCluj
Instagram: www.instagram.com/reactor.cluj