ANULAT – Acordor de teremin – Poveşti la Replika

Cand:
martie 16, 2020@21:00 – 21:30
2020-03-16T21:00:00+02:00
2020-03-16T21:30:00+02:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 93
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860

Titlu Acordor de teremin
Autor Daniela Hendea
Editura frACTalia
Anul apariției 2018

Daniela Hendea construiește în acest volum experimental, în care poezia este însoțită și continuată de diagrame, tabele și note, vocea lucidă și luminoasă a unei mame care caută să înțeleagă autismul fiului său. Lovindu-se de lipsa de înțelegere a oamenilor, prinsă „în câmpul electromagnetic al unui teremin”, în viața alături de copil, în care orice formă de comunicare este limitată, se acordează la frecvența supraviețuirii, explorând cu o poftă molipsitoare chiar și cele mai mărunte experiențe, cum ar fi arderea gunoiului sau înghițirea unor capsule de multivitamine, pe care le transformă în fermecătoare aventuri solitare.
Visez mereu că încerc/ să ajung într-un anumit loc și nu pot,/ visez neputința într-o formă sau alta. – Diana Geacăr

Platforma de Artă Educațională 2020 este un proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale.
___________________________________________________
POVEȘTI la REPLIKA începe pe 9 martie cu spectacolul „LIMITE” și se încheie pe 1 iunie cu „Bunica e forță!” (producții ale Centrului Replika) .
În fiecare zi de luni, în perioada martie-iunie, vor fi prezentate spectacole de teatru și cărți, iar în fiecare zi de marți, filme înrudite tematic.
___________________________________________________
POVEȘTI la REPLIKA face parte din proiectul „Personal/Colectiv. Proiect de Artă Educațională” și este finanțat de AFCN – Programe Multianuale.
„Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”
___________________________________________________
Toate spectacolele încep la ora 19.00 urmate de o prezentare de carte.
Toate filmele încep la ora 19.00.