Birds

Când:
octombrie 6, 2018@19:00 – 20:15
2018-10-06T19:00:00+03:00
2018-10-06T20:15:00+03:00
Unde:
Centrul de Teatru Educațional Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860
Birds @ Centrul de Teatru Educațional Replika | București | Municipiul București | România

#spectacol-lectură

Jannis este fiu de doctor. Mama, neglijată de tată, e alcoolică. Încercările ei diletante de a se omorî nu mai trezesc în fiul ei nici o compasiune, doar furie nedisimulată și agresiune. Din momentul în care părinții lui Jana anunță că se despart, fratele ei mai mic, Mo, se retrage într-un cort construit în camera lui. Jana se simte responsabilă față de el și, de obicei, comunică cu băiețelul aflat de cealaltă parte a pânzei aproape numai prin semne. Prietenul ei, Boris, nu îndrăznește să-i arate Janei afecțiune, el care din cauza unei proteze la picior singur se numește un „infirm“. În opinia lui Boris, Jannis și Jana sunt, conform ierarhiei din școală, animalele alfa și sunt, astfel, destinați unul altuia. Dar Jana nici nu vrea să audă: Jannis e doar un ticălos care și-o trage cu toate tipele disponibile. Cu toate astea, cei doi se simt aproape irezistibil atrași unul față de celălalt, fiindcă ambii au probleme în familie. Când cea mai bună prietenă a Mariei anunță că dă o petrecere în casa părinților plecați de-acasă, întâlnirea dintre Jannis și Janas devine fatidică și duce direct la dezastru.

Producător Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului & Centrul Replika
Text Juliane Kann
Regie Bobi Pricop
Traducere Ciprian Marinescu
Distribuţie Ioana Bugarin, Oana Jipa, Stefan Iancu, Iosif Paștină, Andrei Barbu
Limită de vârstă 15+

 


Spectacolul lectură este programat în cadrul proiectului „Păcală nu-i. Noi realități teatrale pentru copii și adolescenți“, proiect organizat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și Centrul de Teatru Educațional Replika, cu sprijinul Goethe-Institut, al Platformei Internaționale de Teatru București, al Centrului Cultural German din Timișoara, al Primăriei Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.