Călătorie către mine însumi

Când:
iunie 1, 2018@19:00 – 21:00
2018-06-01T19:00:00+03:00
2018-06-01T21:00:00+03:00
Unde:
Centrul de Teatru Educational Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Cosmin Manolescu
Călătorie către mine însumi @ Centrul de Teatru Educational Replika | București | Municipiul București | România

episodul 1, dans#wanderer
un proiect artistic de Cosmin Manolescu
în colaborare cu Idris Clate și Judith State
cu participarea: Gemma Riggs (artist video), Dragoș Lumpan (fotografie), Ștefania Ferchedău (suport dramaturgic)

dans#wanderer /ˈdan(t)s, ˈdän(t)s, dɑːns/ /ˈwɒnd(ə)rə/. A ieși din obișnuit, din tipar, din zona de confort. De fapt nu a ieși. Ci a o lua la goană și a fugi însuflețit, îndepărtîndu-te de ele din ce în ce mai mult. A vorbi, a zîmbi, a cînta, a dansa, a îmbrățișa, a rîde, a plînge, a da, a lua, a durea, a vindeca, a găsi, a (te) pierde, a îndrăzni, a încerca, a greși, a reuși, a tăcea. A fi liber. Wanderers, flâneurs, flâneuses, călători & călătoare, dans-wanderers, vagabondans… Dor de ducă, atmosferă, poezie, vibrație, observare, lentoare, ritm. Este călătorul cel care îi urmărește pe ceilalți sau cel pe care îl urmează/urmăresc ceilalți?

„Călătorie către mine însumi” este primul episod al proiectului artistic dans#wanderer, realizat de coregraful Cosmin Manolescu în colaborare cu performerii Idris Clate și Judith State. Proiectul a avut premiera 16 octombrie la Centrul de Teatru Educațional Replika din București. Există 40 de locuri disponibile și pentru a participa te invităm să te înscrii în comunitatea dans#wanderer aici http://danswanderer.ro/inscrie/. sau trimite un email la adresa cosmin@danswanderer.ro.

Ulterior, spectacolul va fi în cadrul unui turneu la AMBASADA/Timișoara (9 iunie), Teatrul Andrei Muresanu din Sfântu-Gheorghe (28 iunie), Teatrul Tineretului din Piata Neamț (septembrie) și Forum Danca/Lisabona (5 octombrie).

dans#wanderer este inspirat de cartea “The Wander Society”, de Keri Smith (Penguin Books, 2016), care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențal și descoperirea necunoscutului (www.thewandersociety.com).

un proiect Paradis Serial, produs de Fundația Gabriela Tudor
co-produs de DeVIR/CAPa (Faro) în conexiune cu festivalul encontros do DeVIR
spații de lucru: Centrul de Teatru Educațional Replika, ODD, studioul RAP/Fabrica de Pensule, Centrul Național al Dansului București, Institutul Cultural Român Lisabona

dans#wanderer este dezvoltat în mai multe episoade în perioada 2017-2019 și va include, pe lîngă mai multe formate de întîlniri performative, o serie de activități dedicate comunității dans#wanderer, conferințe performative individuale, ateliere și călătorii:
– 4 & 5 iunie – danswanderer#3 la Bucuresti
– 8 iunie – danswanderer#3 la Timisoara
– 19 – 28 augut retreat dans-wanderer la plaja Corbu
https://www.facebook.com/events/1711593112195230/
Pentru inscrieri trimiti un mesaj la adresa cosmin@danswanderer.ro.

Spectacolul „Călătorie către mine însumi” este organizat in parteneriat cu Centrul de Teatru Educational Replika în cadrul programului Plaforma ZonaD, program cultural multi-anual co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.