ANULAT – Cum să le vorbim copiilor despre sexualitate – Poveşti la Replika

Cand:
martie 23, 2020@20:15 – 20:30
2020-03-23T20:15:00+02:00
2020-03-23T20:30:00+02:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 93
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860

Titlu Cum să le vorbim copiilor despre sexualitate. Un ghid de urmat pas cu pas, la orice vârstă
Autori Linda Eyre, Richard Eyre
Editura Trei
Anul apariției 2010

Dificultatea şi jena de a le vorbi copiilor despre sex au devenit aproape un clişeu cultural: părintele nervos, îmbujorat îşi găseşte cu greu cuvintele corecte pentru a le folosi în faţa fiului sau a fiicei care chicoteşte spunând: «Nu-ţi face probleme, mamă (sau tată). Deja ştiu totul despre sex!» «Copiii americani trăiesc din plin o revoluţie sexuală care îi lasă pe părinţi perplecşi şi îi face neputincioşi.» (Time) În România, dificultăţile sunt şi mai mari, după 50 de ani de reprimare a sexualităţii în comunism. Autorii, specializaţi în probleme de educaţie şi familie, propun cititorului mai multe modele de dialog ale părinţilor cu copiii lor, în funcţie de vârstă, ceea ce le permite şi unora, şi altora să depăşească inhibiţiile de comunicare pe tema delicată a sexualităţii.
Linda şi Richard Eyre sunt autorii unor cărţi de mare succes dedicate educaţiei copiilor, cum ar fi: Să-i învăţăm pe copii adevă ratele valori, (Teaching Your Children Values) aflată pe primul loc în lista de bestselleruri alcătuită de The New York Times.

Platforma de Artă Educațională 2020 este un proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale.
___________________________________________________
POVEȘTI la REPLIKA începe pe 9 martie cu spectacolul „LIMITE” și se încheie pe 1 iunie cu „Bunica e forță!” (producții ale Centrului Replika) .
În fiecare zi de luni, în perioada martie-iunie, vor fi prezentate spectacole de teatru și cărți, iar în fiecare zi de marți, filme înrudite tematic.
___________________________________________________
POVEȘTI la REPLIKA face parte din proiectul „Personal/Colectiv. Proiect de Artă Educațională” și este finanțat de AFCN – Programe Multianuale.
„Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”
___________________________________________________
Toate spectacolele încep la ora 19.00 urmate de o prezentare de carte.
Toate filmele încep la ora 19.00.