Evanghelia după Maria

Când:
noiembrie 20, 2019@19:00 – 20:30
2019-11-20T19:00:00+02:00
2019-11-20T20:30:00+02:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 93
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Platforma de Teatru Politic

INTRARE GRATUITĂ CU REZERVARE LA ACEST LINK

Evanghelia după Maria e prima parte din cele două texte scrise de Nicoleta Esinencu și primul din cele două spectacole produse în cadrul proiectului „Who Run the World: Evanghelia după Maria/Apocalipsa după Lilith” în colaborare cu Theater Rampe, din Stuttgart.

La început a fost cuvîntul și cuvîntul era biblia și biblia deveni propagandă. Iar propaganda – o mașinărie. Textele Nicoletei Esinencu se folosesc de cea mai bună propagandă scrisă vreodată – de biblie, pentru a crea propria propagandă care să mobilizeze femeile în lupta împotriva injustiției. Adam a fost răsturnat, iar dumnezeu – înlocuit. Textele celebrează cele două dizidente ale bibliei – Maria Magdalena și Lilith. Ele își apropriază începutul și sfîrșitul, Evanghelia și Apocalipsa. Sînt zeițe punitive, eliberatoare, furioase și milostive.

Alături de Maria Magdalena și Lilith, sînt povestite istoriile femeilor din diferite părți ale lumii, din generații diferite, clase sociale diferite, femei ce luptă cu sistemul patriarhal. Astfel, creînd o contranarațiune, o narațiune care să stea la baza unui oraș sau chiar a unei lumi a femeilor.

Mulțumim tuturor celor care ați împărțit istoriile voastre cu noi!
Mulțumim Ion Gnatiuc, Eugen Grișco, AFI și Zpațiu/Space pentru susținere.

ATENȚIE!
ACEST SPECTACOL CONȚINE SCENE CU LUMINI INTERMITENTE.

Producător Theater Rampe și Teatru-spălătorie
Text Nicoleta Esinencu
Echipa spectacolului Nora Dorogan, Nicoleta Esinencu, Kira Semionov, Doriana Talmazan
Durată 1h30min
Recomandare de vârstă 12+