Hotel Miramare – Teatrul Andrei Mureșanu & Catalyst

Când:
septembrie 25, 2018@19:00 – 20:00
2018-09-25T19:00:00+03:00
2018-09-25T20:00:00+03:00
Unde:
Centrul de Teatru Educational Replika
Strada Lânăriei 93
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860
Hotel Miramare - Teatrul Andrei Mureșanu & Catalyst @ Centrul de Teatru Educational Replika | București | Municipiul București | România

Într-un viitor fictiv, trei turiști conduși de singurul ghid rămas acceptă să facă un tur cultural. Ajung în incinta unui teatru, privit ca un muzeu de ochii neștiutori ai unor oameni care nu au văzut niciodată așa ceva. Rezultatul este o comedie savuroasă de situatie presărată cu condimente educative. O oră de teatru fantezist în care încercăm să privim lumea cu alți ochi.

Regia contemporană, înseamnă înainte de toate, rescrierea rolului publicului ca nefiind obiectul prezentării teatrale (și nu a reprezentației, care este termen învechit al burgheziei din anii 1800), ci ca element activ din sistemul scenic. Această prezență, de fapt, modifică necontenit codurile teatrale și, modificându-le, creează condiții pentru experimente artistice continue, capabile să transfere Teatrul în centrul comunicării contemporane. Într-adevăr, imaginând sala unui teatru, în care bărbați și femei, din diferite categorii sociale, asistă la un „ceva” ce propune modele comportamentale mai mult sau mai puțin desuete, este pură cercetare artistică. Hotel Miramare se naște deci, dintr-o ruptură (fractură) și un laborator lingvistic. O fractură care interesează Teatrul, în calitatea sa de povestitor străin și distrat, față de sărăcia existențială a societății contemporane, și un laborator lingvistic, care in schimb, naște din întâlnirea dintre Teatrul A. Mureșanu din Sf. Gheorghe și Compania Catalyst din Florența. Protagonistul spectacolului este, în fapt, Teatrul, ca arhitect experimental, ca element capabil încă să modifice existența acelui dintotdeauna cel mai fragil animal numit Om. – Riccardo Rombi

Spectacol în limba română și limba italiană, cu subtitrare în limba română.

Producător Teatrul Andrei Mureşanu, Sf. Gheorghe & Compania Catalyst, Florenţa, Italia
Regie & Scenografie Riccardo Rombi și Ulpia Popa
Distribuție Rosario Campisi, Francesco Franzosi, Alexandrina Ioana Costea, Elena Popa
Durată 1h

 


Spectacolul face parte din turneul RO-IT, organizat de Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.