ANULAT Limite – Povești la Replika – sală plină!

Cand:
martie 9, 2020@19:00 – 20:15
2020-03-09T19:00:00+02:00
2020-03-09T20:15:00+02:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 95
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860

INFORMARE 09.03.2020
În contextul actual, în urma suspendării activităților cu public în mai multe instituții de stat, vă anunțăm că ne vedem nevoiți să anulăm și noi evenimentele acestei săptămâni. Pentru siguranța publicului, a artiștilor și a echipei Replika.

Încercăm, între timp, să luăm legătura cu autoritățile și să vedem în ce măsură putem relua activitatea în cel mai scurt timp. Urmăriți site-ul nostru și pagina de Facebook pentru informații!

Vă mulțumim pentru înțelegere!

La această reprezentație toate locurile au fost deja rezervate. Te invităm să ne urmărești programul online de pe site și din pagina noastră de Facebook pentru a afla când se mai joacă acest spectacol.


Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească.

În timpul documentării artistice pentru spectacolul Limite, am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniversitar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți.

Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan. Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple.

Limite pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite.
Limite vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

****English surtitles available****

Producător Centrul Replika
Text Mihaela Michailov & Radu Apostol
Regie Radu Apostol
Distribuţie Mihaela Rădescu
Versuri Bobi Dumitraş (de la Fără Zahăr)
Scenografie arh. Gabi Albu
Costum Irina Gâdiuță
Muzica & spațiul sonor Alex Bălă
Video Elena Găgeanu
Durată 1h 15min
Limită de vârstă 14+

 

Platforma de Artă Educațională 2020 este un proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale.
___________________________________________________
POVEȘTI la REPLIKA începe pe 9 martie cu spectacolul „LIMITE” și se încheie pe 1 iunie cu „Bunica e forță!” (producții ale Centrului Replika) .
În fiecare zi de luni, în perioada martie-iunie, vor fi prezentate spectacole de teatru și cărți, iar în fiecare zi de marți, filme înrudite tematic.
___________________________________________________
POVEȘTI la REPLIKA face parte din proiectul „Personal/Colectiv. Proiect de Artă Educațională” și este finanțat de AFCN – Programe Multianuale.
„Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.” ___________________________________________________
Toate spectacolele încep la ora 19.00 urmate de o prezentare de carte.
Toate filmele încep la ora 19.00.