Lucrător universal

Când:
noiembrie 26, 2019@19:00 – 20:30
2019-11-26T19:00:00+02:00
2019-11-26T20:30:00+02:00
Unde:
Centrul Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Macaz Teatru Coop
0724353559

 

Intrare liberă pe bază de rezervare – rezervă loc aici

Câte activități diferite poți face la locul de muncă? Cum e să alergi de la casă în depozit, de la numărat bani la cărat paleți și de la schimbat prețurile la raft la spălat pe jos în magazin? Cum o scoți la capăt între presiunile de la manager și insultele din partea clienților? Ce faci când deși tocmai ai primit o mărire de salariu, n-ai bani nici să plătești toate datoriile? Cum reacționezi când compania sabotează sindicatul? Cum îți poți proteja drepturile și negocia condiții de muncă mai bune? „Lucrător universal” povestește experiențele, istoriile personale și relațiile de muncă a patru lucrători și lucrătoare din „Mon Ami”, un supermarket fictiv din București.

În România, în 2019, peste 800 de mii de persoane sunt salariate în comerț, domeniul cu cel mai mare număr de lucrători din țară. Dintre acestea, 83 de mii lucrează în companii multinaționale. Spectacolul se concentrează pe istoriile personale, relațiile și atitudinile a patru lucrători și lucrătoare dintr-un supermarket fictiv din București. Bazat pe documentare extinsă, prin interviuri și ateliere cu lucrători și lideri de sindicat din cinci multinaționale din retail, spectacolul vorbește despre problemele, presiunile și provocările cu care se confruntă angajații și sindicatele din comerț în context local.

Spectacol realizat în parteneriat cu Federația Sindicatelor din Comerț și produs în cadrul programului I.A.R. – Istorii Alternative în România, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*.

 

Producător Macaz Teatru Coop
Regia & dramaturgia David Schwartz
Documentare Veronica Lazăr, Alice Monica Marinescu, Rodica Novac, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, David Schwartz, Andrei Șerban, Andra Tarara
Scenografia Irina Gâdiuță
Muzica și versurile Maria Sgârcitu
Coregrafia Carmen Coțofană
Identitate vizuală Cătălin Rulea
Distribuție Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban
Durată 1h 30min
Limită de vârstă 12+
Parteneri Federația Sindicatelor din Comerț, Friedrich Ebert Stiftung, Asociația Conect, Centrul de Teatru Educațional Replika

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.