Lucruri mici și extraordinare

Când:
octombrie 17, 2019@19:00 – 20:30
2019-10-17T19:00:00+03:00
2019-10-17T20:30:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Ilinca Urmuzache

Emma, are 8 ani și jumătate și colecționează lucruri mici și extraordinare. Zi de zi, ea descoperă obiecte ascunse, le adună, le înregistrează, și le ordonează meticulos. Mama și tatăl ei sunt jurnaliști. Viața se precipită în orașul în care Emma locuiește împreună cu părinții ei. Unchiul Emmei, foto-reporter, dispare fără urmă. Părinții Emmei sunt nevoiți să emigreze într-o altă țară. Din noua țară, Emma îi trimite scrisori bunicii ei. Se simte ciudat, nu înțelege limba, și îi este dor de casă, de colecția ei de lucruri mici și extraordinare, de prăjiturile bunicii și de unchiul dispărut. Primul prieten al Emmei în noul oraș este Pisică. Împreună cu Pisică, Emma va descoperi treptat că și în noul loc se ascund lucruri mici și extraordinare.

Inițiator Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu.
Text Micaela Gramajo și Daniela Arroio
Regie Zsuzsana Kovacs
Traducere Miruna Dinu
Durată 1h30min
Limită de vârstă +8

Micaela Gramajo (Buenos Aires, 1976) este actriță, regizoare, autoare de text dramatic și cercetătoare stabilită în Mexic. Este licențiată în literatură dramatică la Facultatea de Litere si Filozofie din cadrul Universității Naționale Autonomedin Mexic (UNAM). Ca actriță, a participat în numeroase producții și festivaluri naționale și internaționale. În prezent, Micaela Gramajo coordonează colectivul de teatru independent Teatro Bola de Carne, ale cărui puneri în scenă investighează noi limbaje teatrale.
Daniela Arroio s-a născut în Ciudad de Mexico în 1982. A studiat Literatură Dramatică si Teatru la Facultatea de Filozofie și Litere din cadrul UNAM. Este actriță, regizoare, și dramaturgă.

Proiectul REALITĂȚI EXTRAORDINARE. Teatru nou pentru copii și adolescenți își propune să dezvolte interesul pentru dramaturgia centrată pe probleme specifice copiilor și adolescenților, prezentând în premieră în România – patru piese germane și mexicane contemporane, pe o varietate de teme și cu multiple abordări stilistice. În același timp, proiectul oferă un cadru relevant pentru formarea dramaturgilor interesați de noi tendințe în teatrul dedicat publicurilor tinere.
Programul este curatoriat de Mihaela Michailov și Ciprian Marinescu.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.