ANULAT – Marțea filmelor #4 – Povești la Replika

Cand:
martie 31, 2020@19:00 – 20:30
2020-03-31T19:00:00+03:00
2020-03-31T20:30:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 93-95
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare: centrulreplika@gmail.com / 0732 101 860

Filmele sunt subtitrate în limba engleză!

 

1. She-pack
de Fanny Ovesen, Norvegia 2018, 19min

Trailer

În timpul unei zile de naștere la o discotecă cu piscină, Ronja o provoacă pe lidera grupului la o luptă pentru dominație. Jocul degenerează repede, iar în timp ce setea de putere crește, Ronja și celelalte fete pierd controlul.

It´s a birthday party at a public pool disco and underdog Ronja challenges the girls’ alpha female to battle for dominance. The game escalates quickly and as the thirst for power grows, Ronja and the other girls lose control.

 

PREMII/FESTIVALURI:
* Nordisk Panorama | New Nordic Voice Award
* The Norwegian International Film Festival | Best Short Film
* Moscow Short Film Festival | Best Director Award
* Aspen Shortsfest | Best Student Film
* BlueCat Short Film Festival LA | Best Short Film
* Moscow Short Film Festival | Best Director Award

 

2. Train robbers
de Martin A. Walther, Norvegia 2019, 20min

Trailer

La mijlocul anilor 90′ un grup de tineri cu vârste între 11 și 15 ani au furat o cantitate considerabilă de bere și suc din trenurile de marfă din zona Trondheim din Norvegia. Filmul este un documentar bildungsroman nostalgic, amuzant, serios, cald, trist și poetic despre copiii care nu s-au integrat în colectivul de la școală. Ar fi putut fi un film despre adulți dependenți de droguri, cu condamnări la închisoare și familii dezbinate. Dar nu despre asta e vorba. Aceasta este o poveste despre niște copii care au avut un viitor, dar care au fost decepționați de societate.

In the mid 90s a group of young friends aged 11-15 stole an enormous amount of beer and soda from freight trains in Trondheim, Norway. “Train Robbers” is a nostalgic, funny, serious, warm, sad and poetic coming of age documentary about kids that didn’t fit in at school or the football team. This could have been a film about adult men with drug addiction, prison sentences and split families. But it is not. This is a story about the children that had the future ahead of themselves, but society let down.

PREMII/FESTIVALURI:
* Ferrand International Short Film Festival
* Nordisk Panorama
* The Norwegian Documentary FF
* Kortfilmfestivalen The Norwegian Short FF
* Mo&Friese KinderKurzFilmFestival Hamburg

 

3. Ransack
de Marianne Farley, Canada 2015, 15min

Trailer

Condus de impulsul adolescentin de a sfida convențiile, Loïc decide să li se alăture prietenilor lui când aceștia vor să spargă o casă dintr-un cartier bine cotat. Un eveniment neprevăzut îl obligă să privească adânc în inima sa și să ia o decizie crucială.

Driven by his adolescent urge to flout convention, Loïc decides to tail along with his friends when they break into a house in a well-off neighborhood. An unforeseen event forces him to look deep within his heart and come to a crucial decision.

 

 

PREMII/FESTIVALURI:
* Saguenay International Short Film Festival
* Art Film Fest Slovakia
* FANTASIA International Film Festival | Best Editing
* Quebec City Film Fesrival
* Interfilm International Short Film Festival
* Vancouver International Women’s Film Festival

 

4. The Van
de Erenik Beqiri, Franța/Albania 2019, 15min

Trailer

Un tânăr, în jur de 20 de ani, este determinat să plece din Albania și să emigreze în străinătate alături de tatăl său. Pentru a câștiga rapid bani și pentru a-și atinge scopul, acceptă o ofertă de job brutală: el va lupta în meciuri de box care au loc în interiorul unei dube. Regulile sunt dureros de simple. Câteva runde în plus și coșmarul se termină.

PREMII/FESTIVALURI:
* Batroun Mediterranean Film Festival | Best International Short Film
* Seanema Film Festival | Best Short Film
* Mestre Film Fest | Best Young Director
* Mestre Film Fest | Best Short Film
* Blue Danube | Best Actors
* IKUSKA Film Festival | Best Director
* Madrid Indie | Best Actor

 

 

Platforma de Artă Educațională 2020 este un proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale.
___________________________________________________
POVEȘTI la REPLIKA începe pe 9 martie cu spectacolul „LIMITE” și se încheie pe 1 iunie cu „Bunica e forță!” (producții ale Centrului Replika) .
În fiecare zi de luni, în perioada martie-iunie, vor fi prezentate spectacole de teatru și cărți, iar în fiecare zi de marți, filme înrudite tematic.
___________________________________________________
POVEȘTI la REPLIKA face parte din proiectul „Personal/Colectiv. Proiect de Artă Educațională” și este un program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional – AFCN.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
___________________________________________________
Toate spectacolele încep la ora 19.00 urmate de o prezentare de carte.
Toate filmele încep la ora 19.00.