Nu vorbim despre asta

Când:
octombrie 23, 2018@18:00 – 19:30
2018-10-23T18:00:00+03:00
2018-10-23T19:30:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 93
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860

ATENȚIE!
Din cauza programului FNT, spectacolul lectură Nu vorbim despre asta va începe la ora 18:00
Vă mulțumim pentru înțelegere!

#spectacol lectură

Rezervă loc la centrulreplika@gmail.com sau 0732 101 860

Citeşte comunicatul de presă Drama 5

Nu vorbim despre asta e povestea unei generații spusă pe 4 voci. O generație care s-a trezit adultă peste noapte, fără vreun manual de utilizare al vieții. E vorba despre acei oameni care s-au născut undeva în anii ’80, au copilărit în ’90, au avut primele telefoane mobile la început de 2000 și erau deja la facultate când România a intrat în UE. Textul e o confesiune a descoperirii de sine, în contextul unei societăți în schimbare, cu modele îndoielnice. Nu vorbim despre asta însumează toate acele subiecte incomode, evidente, trecute sub tăcere la masa în familie, pe care părinții le evită, iar copiii lor adolescenți le asimilează încercând să se accepte.

Recomandare de vârstă: 15+

Alexandra Felseghi s-a născut în 1987 la Cluj-Napoca și este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din același oraș. Lucrează în sectorul independent din 2012, atât în compania Create.Act.Enjoy al cărei membru fondator este, cât și ca dramaturg și regizor freelancer. Dintre textele de spectacol realizate, amintim: 3 MILIOANE (producție Create.Act.Enjoy), EAT ME (producție Create.Act.Enjoy), TATA ȚINTEA ÎNTOTDEAUNA FAȚA (text câștigător al concursului de dramaturgie EurOpinions, Tirgu Mureș), SUPRAVIEȚUITOR (dramatizare după ”Supraviețuitorii. Mărturii din temnițele comuniste ale României”, de Anca și Raul Ștef), VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ (balet neoclasic, Opera Maghiară de Stat, Cluj), AICI.ACUM.ÎN ACEST MOMENT (one woman show), EVERY DAY IS A BRIDGET DAY (one woman show), THIS IS MY BODY. COME INTO MY MIND (spectacol de teatru-dans).

 


Drama 5 susține dezvoltarea dramaturgiei românești printr-un program de rezidențe de scriere dramatică organizat de Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca. În cadrul rezidenței, cei cinci beneficiază de ședințe de lectură și feedback cu un mentor cu experiență, întâlniri cu regizori, actori, dramaturgi, producători, de sprijin și încurajare pentru ducerea la bun sfârșit a ideilor lor. La finalul rezidenței, unul din cele cinci texte este montat la Reactor de creație și experiment, iar celelalte patru sunt prezentate în spectacole lectură.