Peste cadavrul meu

Când:
octombrie 18, 2019@19:00 – 20:30
2019-10-18T19:00:00+03:00
2019-10-18T20:30:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Ilinca Urmuzache

Friedrich arată ca un ștrumf. Cel puțin așa spune mama lui. Și măcar ea trebuie să știe asta. Că până la urmă îl vede constant, de când Friedrich s-a mutat înapoi acasă. Tumoarea arată ca o curmală sau ca un grepfrut sau ca un castravete de mare. Cel puțin așa își imaginează Friedrich.

Cea mai apreciată piesă a lui Stefan Horbach, Peste cadavrul meu descrie starea unui tânăr diagnosticat cu cancer. În fața unei posibile morți, Friedrich suprapune peste realitatea cruntă a bolii o realitate paralelă pozitivă și plină de viață. Această dualitate duce la o investigare bizară și poetică a sensului și absurdității vieții sale. A început o luptă pentru supraviețuire.

Inițiator Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu.
Text Stefan Hornbach
Regie Radu Apostol
Traducere Ciprian Marinescu
Durată 1h30min
Limită de vârstă +14

Stefan Hornbach s-a născut în 1986 în orașul Speyer. După ce a studiat teatru, psihologie și literatură germană în München, a studiat actorie la Academia de Artă Dramatică Arts Baden Württemberg din Ludwigsburg. În calitate de autor, a fost finalist în competiția open mike din Berlin în 2013 și în concursurile dramaturgilor din orașele St. Gallen și Konstanz în 2015.

În perioada 15-17 octombrie, dramaturgul Stefan Hornbach, autorul textului Peste cadavrul meu, va fi prezent la București, pentru a susține un atelier de dramaturgie dedicat copiilor și adolescenților, cu studenți ai Masteratului de Scriere Dramatică din cadrul UNATC București, care va găzdui atelierul. În ultima zi va avea loc o prezentare publică a atelierului.

Proiectul REALITĂȚI EXTRAORDINARE. Teatru nou pentru copii și adolescenți își propune să dezvolte interesul pentru dramaturgia centrată pe probleme specifice copiilor și adolescenților, prezentând în premieră în România – patru piese germane și mexicane contemporane, pe o varietate de teme și cu multiple abordări stilistice. În același timp, proiectul oferă un cadru relevant pentru formarea dramaturgilor interesați de noi tendințe în teatrul dedicat publicurilor tinere.
Programul este curatoriat de Mihaela Michailov și Ciprian Marinescu.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.