Prezentare finală Rezidențe Artistice la Replika 2019

Când:
noiembrie 10, 2019@19:00 – 21:00
2019-11-10T19:00:00+02:00
2019-11-10T21:00:00+02:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 95
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860

#teatru-lectură

S-a întâmplat ceva?
de Maria Avram

O piesă despre o noapte care testează limite. O piesă despre o vârstă la care senzațiile sunt de multe ori incerte. O piesă despre adolescenți care tatonează granițele spațiului privat și ajung să nu țină cont de ele. O piesă despre profesori care încearcă să gestioneze situații tensionate.

Despre Maria  Avram:
M-am născut în 2001, sunt în clasa a-XII-a la Școala Americană. Nu am mai scris niciodată o piesă de teatru, dar am scris povestiri scurte.

Împreună
de Lavinia Braniște

Împreună e povestea unui bătrân ajuns pe patul de spital după ce a fost luat cu Salvarea de acasă și a celor două fiice ale lui, care vin să stea cu el, să-l îngrijească și să gestioneze relația cu personalul medical. Una dintre ele dorește să-l împărtășească cu forța atunci când trece preotul de la capela spitalului. Dialogurile din piesă au loc în preajma acestui moment, care scoate la iveală diferențele uriașe de opinie între cele două surori, dar și răni vechi, din trecut și gândul fulgerător, plin de durere și rușine al uneia dintre ele, că sfârșitul ar fi eliberator și le-ar reda demnitatea. Textul are ca punct de plecare o povestire din volumul Escapada (Polirom, 2014).

Despre Lavinia Braniște:
Lavinia Braniște s-a născut la Brăila, în 1983, și a studiat literatură și limbi străine la Cluj și București. A scris poezie, proză și literatură pentru copii. La Polirom i-au apărut volumul de proză scurtă Escapada(2014) și romanul Interior zero (2016), care a primit premiul „Nepotu’ lui Thoreau” pentru cea mai bună carte de proză a anului 2016 și a fost tradus în germană și polonă.

Părăsindu-ți mama
de Alexandru Gorghe

Părăsindu-ți mama este un text despre iubirea dintre o mamă și fiul ei, despre grijă, despre nevoie, despre dependență. Piesa este despre cum iubirea poate deforma caractere și distruge vieți. Despre cum intențiile nu se pupă mai niciodată cu urmările.

Despre Alexandru Gorghe
M-am născut în 1999. Sunt student la Royal Central School of Speech and Drama. Studiez teatru aplicat (Drama, Aplied Theatre and Education). Sunt din Botoșani. Scriu cât de mult pot și încerc să aflu cât mai multe despre ce e cu mine prin asta. Visez să creez prin lucrurile pe care le scriu/ regizez/ filmez o lume a mea, fantastică, absurdă, pe care ceilalți să o poată vizita”. E mult până acolo, dar îmi doresc multe.

 


Rezidențe Artistice la Replika 2019 este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.