RosenKabarett // Spectacol aniversar // Vârsta4 // 10 ani

Când:
septembrie 1, 2019@19:00 – 21:00
2019-09-01T19:00:00+03:00
2019-09-01T21:00:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 93
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Stagiunea de teatru politic

Intrare liberă pe bază de rezervare, folosind formularul acesta.

RosenKabarett este cea mai recentă producție a echipei inter-generaționale „Vârsta4”. Spectacolul pornește de la cele mai pregnante amintiri ale performerilor – de la experiențele personale, comunitare sau politice care le-au marcat existența. O bunică pe care nu ai cunoscut-o niciodată; un tată arestat de peste 50 de ori; o slujbă ținută de bunicul tău la sinagogă; ultima scrisoare trimisă de bunica ta din ghetou; ziua în care ai câștigat o mașină; ziua când ai sărit de la balcon; ziua în care ai devenit invalid; boala care nu te lasă să mergi nici la școală, nici la serviciu; o iubire de-o viață; o viață fără iubire. RosenKabarett investighează raportarea vârstnicilor la trecut, la familie și identitate, la dragoste și la boală, la memorie și la uitare. Totul într-un cabaret-colaj de mărturii, documente, cântece și dans.

În august 2009, un grup interdisciplinar de artiste și artiști a venit în vizită la Moses Rosen – căminul pentru persoane vârstnice al comunității evreiești, cu intenția de a-i cunoaște pe rezidenți și de a le propune să vizioneze un spectacol de teatru. Zece ani mai târziu, artiștii și rezidenții formează un colectiv închegat – au participat împreună la activități artistice dintre cele mai diverse (ateliere de story-telling, teatru, dans, film, fotografie, colaj, desen etc.), au pus bazele programului de artă comunitară Vârsta4 și au realizat nouă spectacole de teatru și dans.
_____________________

Producător Vârsta4 & Asociația ADO
Echipa Iudith Ardeleanu, Marius Armașu, Mihaela Bîrlegi, Anuța Brill, Ioseph Cotnăreanu, Margareta Eschenazy, Mathilda Iaroslavitz, Marius Rădulescu, Lippa Baroti Segal, Marcu Solomon, Pompiliu Sterian, Dorotea Weissbuch, Vlad Arghir, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Irina Gâdiuță, Alice Monica Marinescu, Lucia Mărneanu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz, Maria Sgârcitu.
Parteneri Căminul „Amalia și șef rabin dr. Moses Rosen”, Centrul Național al Dansului, Centrul de Teatru Educațional Replika, Teatrul Evreiesc de Stat.

_____________________

Evenimentul face parte din proiectul „Vârsta4: primul deceniu – dansăm comunitar de 10 ani”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*.
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.