Vederi din RSR: Vieți / Veri / Vacanțe | Cartierul Tineretului

Când:
noiembrie 7, 2018@19:00 – 20:30
2018-11-07T19:00:00+02:00
2018-11-07T20:30:00+02:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 93
București
România
Cost:
Gratuit
Vederi din RSR: Vieți / Veri / Vacanțe | Cartierul Tineretului @ Centrul Replika | București | Municipiul București | România

Intrare liberă, în limita locurilor disponibile

One World Romania continuă programul SAHIA VINTAGE de proiecții de cinema documentar de arhivă în cartierele Bucureștiului.

În noiembrie 2017, am vizionat, timp de o saptămână, filme produse de Studioul de film documentar ‘Alexandru Sahia’ despre Bucureștiul anilor ‘60-‘80. Am vorbit despre arhitectura capitalei ca spațiu de exprimare al puterii politice și despre relația bucureștenilor cu spațiul public – în trecut și în prezent.

În noiembrie 2018 vizionăm un nou program de filme produse de Studioul Sahia în perioada ‘60-‘80 – unele dintre ele, pentru publicul din România, altele pentru publicuri din afara ei. Conversăm despre muncă, viață cotidiană și vacanțe în comunism, despre cum au rămas acestea înregistrate pe pelicula documentară, și despre modul în care astăzi – la aproape trei decenii de la căderea regimului comunist – amintirile noastre întâlnesc, confirmă, sau contrazic aceste filme.

Programul VEDERI DIN RSR : VIEȚI, VERI, VACANȚE e deschis tututor celor care au amintiri – bune sau rele, intense ori difuze, alb-negru sau color – dar și celor mai tineri, fără amintiri personale din RSR, însa curioși să le testeze pe ale altora – părinți, bunici, mătuși, profesori, moderatori TV.


Organizator: One World Romania
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei, Uniunea Cineaștilor din România
Parteneri: Centrul de Teatru Educațional Replika
Sub patronajul: 2018 Anul European al Patrimoniului Cultural

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.