Sclavi

Când:
mai 7, 2018@19:00 – 20:45
2018-05-07T19:00:00+03:00
2018-05-07T20:45:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 95
București
Romania
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860
16+
Sclavi @ Centrul Replika | București | Municipiul București | Romania

Colectiv A, Cluj-Napoca
Un cuplu încearcă să-și găsească ritmul comun, pentru a concepe un copil. Ea – o ziaristă care s-a reorientat spre meditație și Feng Shui, spre descoperirea armoniei interioare prin ignorarea a ceea ce e rău și urât în lume. El – un actor neafirmat încă, obsedat de nedreptățile și abuzurile din jurul său. Decizia de a intra în contact cu un sclav eliberat de la o stână pentru a crea un spectacol de teatru cu impact social îi face pe cei doi să se confrunte abrupt cu realitatea imediată și cu propriile lor neliniști. Implicare sau izolare? Încercarea de a transforma lumea sau privirea detașată a marelui spectacol al vieții, plin de contradicții și interese divergente?

A couple tries to find their common rhythm to conceive a child. She – a journalist who has reoriented herself to meditation and Feng Shui, in order to discover her inner harmony by ignoring what is evil and ugly in the world. He – a little-known actor, obsessed by the injustices and abuses around him. The decision to contact a former slave, released from a sheepfold, in order to create a theater performance with a social impact, makes the couple feel anxious while facing their immediate reality. Is it involvement or isolation? Is it trying to change the world or the detached look of the great show of life, full of contradictions and divergent interests?

Producător Asociația Colectiv A, Cluj-Napoca
Text Maria Manolescu
Regie Theodor-Cristian Popescu
Scenografie Cristina Milea
Asistent scenografie Gabriella Spiridon
Light design Alexandros Raptis
Asistent tehnic Carina Bunea
Muzică Andrei Raicu
Fotografii Roland Vaczi
Distribuție Alexandra Caras, Florin Caracala, Vlad Udrescu, Paul Socol, Mirel Ovidiu Rusu
Durată 1h 40min
Limită de vârstă 16+

Platforma de Artă Educațională 2017-2018 este un proiect de explorare și cercetare pedagogică a unor teme de maximă relevanță socială și politică, prin intermediul spectacolelor de teatru, cărților, filmelor, dezbaterilor și atelierelor teatrale.

POVEȘTI la REPLIKA începe pe 5 martie cu spectacolul „Amintiri din epoca de școală” (producție a Asociației Culturale ADO) și se încheie pe 11 iunie cu „HostelLand”, o producție Teatrul FiX Iași și Addarta .
În fiecare zi de luni, în perioada martie-iunie, vor fi prezentate spectacole de teatru și cărți, iar în fiecare zi de marți, filme înrudite tematic.

POVEȘTI la REPLIKA – Platforma de artă educațională 2017-2018 este un proiect cultural finanţat de AFCN – Programe Multianuale
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.