Scrie despre tine – 6 autoare noi – 3 spectacole lectură Ziua 1

Când:
iulie 3, 2018@19:00 – 21:00
2018-07-03T19:00:00+03:00
2018-07-03T21:00:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Scrie despre tine
Scrie despre tine - 6 autoare noi - 3 spectacole lectură Ziua 1 @ Centrul Replika | București | Municipiul București | România

Școala de Dramaturgie și Scenaristică „Scrie despre tine” este prima școală dedicată celor care vor să își povestească realitatea în scris, indiferent de experiența anterioară în domeniu.

Din textele dezvoltate de cei 25 de participanți ai anului de studiu 2017/2018, vom prezenta publicului 6 povești în lucru, scrise și jucate de cursanții școlii. Pe 3, 4, și 5 iulie, de la ora 19, la Replika.

Textele pornesc de la experiențe reale, personale, iar autorii le-au dezvoltat lucrând împreună cu trainerii și colegii lor exerciții de scris și actorie.

Spectacolele prezentate marți 3 iulie ora 19:00 sunt următoarele:

1. „De-a elasticul”, de Daniela Sima
(cu: Daniela Sima, Ciprian Nemesiu)
Andreea nu înțelege de ce, după ce a ridicat-o în slăvi și a făcut-o să renunțe la atâtea pentru el, Ionuț nu mai e mulțumit de ea, de ce o critică, de ce nu o mai place. După ce face totul ca să-l câștige din nou, Andreea va încerca să înțeleagă cum să își găsească puterea de a fi pe picioarele ei, fără să mai caute validarea în alții. „Aș vrea să transmit prin povestea mea că oricât de greu îți este la un moment dat, viața își va găsi din nou echilibrul. Tot ce contează este să continui să mergi mai departe și să te pierzi în lucrurile care îți fac cea mai mare plăcere.” – Daniela Sima- „De-a elasticul”

2. „Valori greșite”, de Diana Marinescu
(cu: Andreea Gisca, Diana Marinescu)
Doamna P. e psihoterapeut. Ana e bona fiicei sale. Doamna P. vrea ca micuța Ivona să nu preia valori greșite de la Ana. Ana a făcut destulă terapie cât să nu mai aibă nevoie de încă o persoană care îi vorbește despre problemele ei, însă doamna P. este hotărâtă să o facă să înțeleagă că are probleme cu feminitatea, și asta pentru că, de exemplu, poartă căciulă și fular încă din noiembrie. „Atitudinea mea, care îmi vine natural, e de echidistanţă faţă de personaje. Sau, mai frumos spus, nu le judec, chiar dacă în pielea unuia am fost chiar eu odată. Iar asta se potriveşte cu ce tot auzim la curs: fiecare personaj are dreptatea lui.”- Diana Marinescu- „Valori greșite”

3. „Copii purpurii”, de Ana Udrea
(cu: Andreea Gisca, Andrei Manea)
Iulian și Otilia se îndrăgostesc. Otilia încearcă să-l ajute, când trece printr-o depresie, să își regăsească bucuria. Însă, de la un punct încolo, nu mai poate face nimic pentru el, iar asta o apasă foarte tare. ”Spun povestea de iubire dintre doi oameni care trăiesc mai mult în fantezie decât în realitate. Doi oameni răniți care neștiind cum să-și asume propria vulnerabilitate trec prin procese chinuitoare de conștiință și duc lupte devastatoare cu ei înșiși, cu lumea, unul cu celălalt. E o poveste despre sensibilitate, frici, depresie, căutări spirituale, droguri, rușine, limite, disperare, traumă, speranță, moarte, salvare”.- Ana Udrea- „Copii purpurii”


Despre metoda „Scrie despre tine”:

„Tot ce facem ca lucru creativ în atelier este foarte practic și are ca scop să te pună în dispoziția de a-ți găsi vocea, plăcerea de a scrie și miza personală pentru care scrii. Exercițiile din atelierele „Scrie despre tine” sunt menite să dinamiteze blocaje creative. Astfel, cursanții studiază personajele pe care le scriu jucându-le în atelierul de Actorie, iar la cursul de Scris învață să își exploreze universul interior și exterior, să se lase surprinși de propriile texte și să lase povestea să se scrie singură.”

”Școala de dramaturgie și scenaristică Scrie despre tine” a lansat din ianuarie 2018 și cursul „Scrie despre tine Online”, la care participă 30 de oameni din România și din afară țării. Veți putea citi fragmente din textele lor pe blogul proiectului.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Asociația Culturală Replika, Facultatea de Litere, Facultatea de Filosofie, Asociația Anais, Asociația Mozaiq, Asociația Work at Home Moms, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Colivia, SNSPA, CosmicMedia, NOIZZ, Brutăria Artizanală Miez.