Scrie despre tine – 6 autoare noi – 3 spectacole lectură Ziua 2

Când:
iulie 4, 2018@19:00 – 21:00
2018-07-04T19:00:00+03:00
2018-07-04T21:00:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Scrie despre tine
Scrie despre tine - 6 autoare noi - 3 spectacole lectură Ziua 2 @ Centrul Replika | București | Municipiul București | România

Școala de Dramaturgie și Scenaristică „Scrie despre tine” este prima școală dedicată celor care vor să își povestească realitatea în scris, indiferent de experiența anterioară în domeniu.

Din textele dezvoltate de cei 25 de participanți ai anului de studiu 2017/2018, vom prezenta publicului 6 povești în lucru, scrise și jucate de cursanții școlii. Pe 3, 4, și 5 iulie, de la ora 19, la Replika.

Textele pornesc de la experiențe reale, personale, iar autorii le-au dezvoltat lucrând împreună cu trainerii și colegii lor exerciții de scris și actorie.

Spectacolele prezentate miercuri 4 iulie ora 19:00 sunt următoarele:

1. „Back to back”, de Andreea Gisca
(cu: Raluca Nechita, Andrei Manea)
Alice tinde să facă drame din orice. Se panichează, își face scenarii și se îndrăgostește platonic și grav destul de des, rămânând însă mereu în siguranță, adică în mintea ei. Până când îl întâlnește pe Alex, care îi oglindește toată nesiguranța și paranoia, care îi încurajează ciudățeniile și care devine cel mai bun prieten al ei. Amândoi au însă o noțiune destul de ciudată a prieteniei. “Vreau să arăt cât de greu îi este generației mele să se exprime, să ia decizii, să construiască relații reale și să-și exteriorizeze sentimentele. Imaturitatea emoțională e cumva “boala” tuturor personajelor mele. ” Andreea Gisca – „Back to Back”

2. „Generații”, de Simona Sandu
(cu: Ana Udrea, Simona Schiopu, Bogdan Giurgica)
Eva vrea să divorțeze pentru că nu își mai găsește fericirea alături de Andrei. Mama ei o roagă să își bage mințile în cap, pentru că „iubirea” nu există decât în filme. „Povestea mea e despre mame și fiice care se rănesc din prea multă dragoste și din prea multa grijă ce și-o poartă, și despre ciclicitatea vieții; cum încet, încet poți deveni exact de ce ți-e frică cel mai tare.- Simona Sandu- „Generații”


Despre metoda „Scrie despre tine”:

„Tot ce facem ca lucru creativ în atelier este foarte practic și are ca scop să te pună în dispoziția de a-ți găsi vocea, plăcerea de a scrie și miza personală pentru care scrii. Exercițiile din atelierele „Scrie despre tine” sunt menite să dinamiteze blocaje creative. Astfel, cursanții studiază personajele pe care le scriu jucându-le în atelierul de Actorie, iar la cursul de Scris învață să își exploreze universul interior și exterior, să se lase surprinși de propriile texte și să lase povestea să se scrie singură.”

”Școala de dramaturgie și scenaristică Scrie despre tine” a lansat din ianuarie 2018 și cursul „Scrie despre tine Online”, la care participă 30 de oameni din România și din afară țării. Veți putea citi fragmente din textele lor pe blogul proiectului.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Asociația Culturală Replika, Facultatea de Litere, Facultatea de Filosofie, Asociația Anais, Asociația Mozaiq, Asociația Work at Home Moms, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Colivia, SNSPA, CosmicMedia, NOIZZ, Brutăria Artizanală Miez.