Scrie despre tine – 6 autoare noi – 3 spectacole lectură Ziua 3

Când:
iulie 5, 2018@19:00 – 21:00
2018-07-05T19:00:00+03:00
2018-07-05T21:00:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Scrie despre tine
Scrie despre tine - 6 autoare noi - 3 spectacole lectură Ziua 3 @ Centrul Replika | București | Municipiul București | România

Școala de Dramaturgie și Scenaristică „Scrie despre tine” este prima școală dedicată celor care vor să își povestească realitatea în scris, indiferent de experiența anterioară în domeniu.

Din textele dezvoltate de cei 25 de participanți ai anului de studiu 2017/2018, vom prezenta publicului 6 povești în lucru, scrise și jucate de cursanții școlii. Pe 3, 4, și 5 iulie, de la ora 19, la Replika.

Textele pornesc de la experiențe reale, personale, iar autorii le-au dezvoltat lucrând împreună cu trainerii și colegii lor exerciții de scris și actorie.

Spectacolul prezentat joi 5 iulie ora 19:00 este următorul:

„Bolta”, de Simona Schiopu
(cu: Simona Sandu, Andrei Manea, Sorin Poamă, Vera Ion, Simona Schiopu)
Maria a fost profesoara lui Angelo. Apoi iubita lui, și principala lui sursă de venit. Pentru a-l susține, găsește în ea resurse foarte puternice, inclusiv cele de a practica „cea mai veche meserie din lume”- iar asta îi dă putere și o face să descopere lucruri noi despre ea. ”Scriu despre iubire în toate formele ei, despre oameni din medii diferite care ajung să se completeze și să se modifice reciproc, despre sex comercial și normalitatea vieții unei lucrătoare sexuale,despre dependență, sărăcie, despre viață până la urmă, așa cum e ea cu bune și rele.” Simona Schiopu- „Bolta”


Despre metoda „Scrie despre tine”:

„Tot ce facem ca lucru creativ în atelier este foarte practic și are ca scop să te pună în dispoziția de a-ți găsi vocea, plăcerea de a scrie și miza personală pentru care scrii. Exercițiile din atelierele „Scrie despre tine” sunt menite să dinamiteze blocaje creative. Astfel, cursanții studiază personajele pe care le scriu jucându-le în atelierul de Actorie, iar la cursul de Scris învață să își exploreze universul interior și exterior, să se lase surprinși de propriile texte și să lase povestea să se scrie singură.”

”Școala de dramaturgie și scenaristică Scrie despre tine” a lansat din ianuarie 2018 și cursul „Scrie despre tine Online”, la care participă 30 de oameni din România și din afară țării. Veți putea citi fragmente din textele lor pe blogul proiectului.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Asociația Culturală Replika, Facultatea de Litere, Facultatea de Filosofie, Asociația Anais, Asociația Mozaiq, Asociația Work at Home Moms, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Colivia, SNSPA, CosmicMedia, NOIZZ, Brutăria Artizanală Miez.