Stele invizibile

Când:
octombrie 16, 2019@19:00 – 20:00
2019-10-16T19:00:00+03:00
2019-10-16T20:00:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860

Stele invizibile are în centru o reprezentare poetică a lumii interioare a unei fete cu sindromul Down, pe nume La. Fetița prinde stele de care are nevoie ca să trăiască, atunci când mama ei intră în cameră sau când vocile îi spun povești minunate pe care nimeni altcineva nu le poate auzi. Dar poate că există în ea atât de multă furie încât nici măcar stelele n-o pot ajuta.

Inițiator Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu.
Text Sophie Anna Reyer
Regie Sânziana Stoican
Traducere Ciprian Marinescu
Durată 1h
Limită de vârstă +9

Sophie Anna Reyer s-a născut în 1984 în Viena. A studiat literatură germană la Viena, compoziție la Universitatea de Muzică din Graz, precum și scriere dramatică la uniT. Din 2009 este redactor al revistei literare Lichtungen. A publicat poezie în cărți și reviste. În 2008, romanul ei, „Baby Blue Eyes”, a fost publicat la editura Ritterverlag.

Proiectul REALITĂȚI EXTRAORDINARE. Teatru nou pentru copii și adolescenți își propune să dezvolte interesul pentru dramaturgia centrată pe probleme specifice copiilor și adolescenților, prezentând în premieră în România – patru piese germane și mexicane contemporane, pe o varietate de teme și cu multiple abordări stilistice. În același timp, proiectul oferă un cadru relevant pentru formarea dramaturgilor interesați de noi tendințe în teatrul dedicat publicurilor tinere.
Programul este curatoriat de Mihaela Michailov și Ciprian Marinescu.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.