Tata e în Atlantida

Când:
octombrie 15, 2019@19:00 – 20:30
2019-10-15T19:00:00+03:00
2019-10-15T20:30:00+03:00
Unde:
Centrul Replika
Str. Lânariei
93-95, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti, 040323, București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732 101 860

Doi frați se mută de la oraș la țară. Vor locui cu bunica lor. Tatăl lor trece granița în Statele Unite pentru a căuta de muncă. Mama lor a decedat. Fratele cel mare are unsprezece ani. Fratele cel mic are opt ani.
Din când în cand, ei își aduc aminte cum era pe vremea când trăia mama lor, iar tatăl lor avea de muncă. Pe atunci erau o familie. Bunica, în schimb, pare o vrăjitoare. Pe zi ce trece e mai nesuferită. Cei doi frați așteaptă vești de la tatăl lor. Timpul trece. Fratelui cel mare nu îi place la țară. Bunica îl bate. Îl lovește în cap cu Biblia. Fratele cel mic e chiar mic și nu își dă seama de ce se întâmplă. Trăiește în lumea lui fantastică. Nu știe că fratele cel mare primește bătaie de la bunica. Fratele cel mic își imaginează că tatăl lor este într-un loc de vis numit Atlantida, unde toți oamenii sunt fericiți, și nu în Atlanta, așa cum au citit ei pe o carte poștală pe care i-au furat-o bunicii.

Inițiator Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu.
Text Javier Malpica
Regie Bobi Pricop
Traducere Miruna Dinu
Durată 1h30min
Limită de vârstă +10

Javier Malpica s-a născut în Ciudad de México în 1965. Este prozator și dramaturg. A studiat fizică la UNAM și creație literară la Școala pentru Scriitori SOGEM. În anul 1992, împreună cu Antonio Malpica și Roberto Cravioto, formează compania de teatru independent In-crescendo. Javier Malpica a predat și a coordonat numeroase ateliere de scriere dramatică în Brazilia, Coreea de Sud, precum și în diferite festivaluri de teatru din întreaga lume.

Proiectul REALITĂȚI EXTRAORDINARE. Teatru nou pentru copii și adolescenți își propune să dezvolte interesul pentru dramaturgia centrată pe probleme specifice copiilor și adolescenților, prezentând în premieră în România – patru piese germane și mexicane contemporane, pe o varietate de teme și cu multiple abordări stilistice. În același timp, proiectul oferă un cadru relevant pentru formarea dramaturgilor interesați de noi tendințe în teatrul dedicat publicurilor tinere.
Programul este curatoriat de Mihaela Michailov și Ciprian Marinescu.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.