WORK. NO TRAVEL – sală plină!

Cand:
martie 5, 2020@19:00 – 20:30
2020-03-05T19:00:00+02:00
2020-03-05T20:30:00+02:00
Unde:
Centrul Replika
Strada Lânăriei 93
București
România
Cost:
Gratuit
Contact:
Centrul Replika
0732.101 860 / 0787.714 551

La această reprezentație toate locurile au fost deja rezervate. Te invităm să ne urmărești programul online de pe site și din pagina noastră de Facebook pentru a afla când se mai joacă acest spectacol.

 

WORK. NO TRAVEL vorbește despre migrantele și migranții români pentru care munca în străinătate a devenit singura posibilitate de supraviețuire, în contextul economic post-1989, marcat de precarizare, privatizare masivă și provizorat social.
WORK. NO TRAVEL propune o reîntoarcere în prima decadă a migrației forței de muncă de după 1990 și investighează multiplele dislocări și relocări temporare ale celor plecați afară, condițiile de muncă, raporturile de putere și posibilele comunități salvatoare.
WORK. NO TRAVEL scanează fragmente din vieți trăite în nesiguranță și alienare, vieți improvizate care ajung să însemne un singur lucru: bani trimiși acasă pentru familie. Bani strânși cu sacrificii enorme. Bani greu de atins!
WORK. NO TRAVEL are la bază două volume de interviuri – Tur-retur. Convorbiri despre munca în străinătate realizate de sociologii Zoltán Rostás și Sorin Stoica și publicate în 2006 la editura Curtea Veche.

_____________________

Producător Asociația ADO în parteneriat cu Centrul Replika
Text (după volumele Tur-retur de Zoltán Rostás și Sorin Stoica) Mihaela Michailov
Regia Bobi Pricop
Spațiu Gabi Albu
Performeri Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzică) // Alex Călin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean
Cu participarea Ovidiu Țichindeleanu

_____________________

Destinație necunoscută. Teatrul celor care pleacă este un proiect de documentare, explorare artistică, producție și itinerare, care își propune realizarea unui spectacol de teatru pe o temă de maximă relevanță pentru transformările socio-economice și politice din România post 1989 – migrația forței de muncă.
Proiectul cultural Destinație necunoscută. Teatrul celor pleacă își propune să aprofundeze și să dezvolte tema complexă a migrației forței de muncă prin intermediul unui spectacol creat de o echipă de artiste și artiști preocupate/ preocupați de teatrul realităților imediate. Acest spectacol se numește WORK. NO TRAVEL.

Proiect inițiat de Asociația ADO – Artă pentru Drepturile Omului, în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.