Joacă ce vezi 2018

JOACĂ CE VEZI!
INTERVENȚIE CULTURALĂ ÎN 2 ȘCOLI BUCUREȘTENE

Luni, 8 octombrie, începe proiectul de intervenție culturală realizat de artistele și de artiștii Centrului de Teatru Educațional Replika în două școli din București: Școala Gimnazială Mihai Botez și Școala Gimnazială nr.95.

Proiectul o are ca artistă invitată pe Alexandra Bugan – SEREBE.

În cadrul intervenției culturale, spațiile școlii vor deveni laboratoare de cercetare și creație, asupra cărora elevele și elevii își vor pune amprenta, reamenajându-le în așa fel încât să devină mai atractive.

Proiectul își propune să transforme școlile în spații care să-i reprezinte pe elevi, care să le stârnească interesul, care să-i facă mai atenți la ce văd și la ce simt în raport cu un anumit loc sau obiect. Spațiile școlii devin astfel cadre ale reveriei, reflecției și reacției celor care intră în fiecare zi în relație cu ele. Dacă elevii și elevele ar putea să intervină în diferite colțuri din școală, cum ar arăta ele?

Tema intervenției din acest an este reciclarea.

JOACĂ CE VEZI! continuă intervenția culturală realizată de artistele și artiștii Centrului Replika în 2017, în Școala Gimnazială nr.95. Acest proiect cultural este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional”.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.