”Centrul de Teatru Educațional”

_mg_8705 _mg_8657 _mg_8130 _mg_8128

 

 

 

Obiectivele proiectului:

Deschiderea și dezvoltarea unui spațiu cultural dedicat proiectelor artistice cu specific educațional. Dezvoltarea spiritului de echipă al copiilor și adolescenților, creativității lor, spontaneității, empatiei sociale, apartenenței la o comunitate de valori care promovează diversitatea culturală prin intermediul activităților de teatru educațional.
Educarea publicului tânăr, în formare, prin facilitarea accesului gratuit la produse culturale contemporane.
Autoreprezentarea copiilor și adolescenților prin activități și produse culturale care abordează tematici cu un interes crescut în rândul acestora.

_mg_8646

_mg_8122

_mg_8136

_mg_8749

 

 

 

 

 

Activități principale:

Realizarea a 3 ateliere de teatru educațional dedicate copiilor și tinerilor (”Jocuri și exerciții teatrale”, ”Scriere dramatică”, ”Comunicare vizuală”) desfășurate săptămânal, timp de 4 luni.

Pregătirea și prezentarea unui spectacol de teatru educațional, ”Față de drepturi”, care cuprinde cele mai ofertante situații dramatice dezvoltate în cadrul atelierului de teatru educațional și este concentrat pe realități cu care copiii s-au confruntat și care au la bază articolele de lege din Convenţia ONU Pentru Drepturile Copilului, adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989: dreptul la liberă exprimare, dreptul de a nu fi supus unor abuzuri fizice sau psihice, dreptul la propria imagine, dreptul de a beneficia de condiții decente de existență etc.

Organizarea unei Stagiuni de Teatru Educațional în care au fost organizate 12 reprezentații cu 6 spectacole de teatru contemporan care, prin temele și subiectele abordate, vizează în mod direct publicul tânăr. La finalul tuturor reprezentațiilor cu spectacolele prezente în cadrul Stagiunii de Teatru Educațional au fost organizate dezbateri post-spectacol, iar intrarea publicului spectator a fost gratuită.

dscn0201 dscn0292 dscn0296 dscn0330

 

 

 

 

 

dscn6624

dscn6619

”Centrul de Teatru Educațional” este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Parteneri Instituționali: FCCE, Centrul Național al Dansului București, Teatrul Mic, Bucureși. Parteneri Media: CriticAtac, Gazeta de Artă Politică, LiterNet, Metropotam, Pandora’s, Think Outside the Box, Sub25, ȘapteSeri. Parteneri ONG: ActiveWatch, Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională.

 

 

”Copiii Migrației – Turneu de teatru educațional în Transilvania”

banner-facebook-turneu banner-facebook-turneu-tg-mures-si-medias banner-facebook-turneu-sibiu-si-alba

 

 

 

 

Obiectivele proiectului:

Crearea unui cadru deschis dezbaterilor asupra problematicii copiilor rămași singuri acasă prin intermediul unui spectacol de teatru și a acțiunilor complementare (dezbateri post-spectacol, prezentări publice ale metodologiei de lucru) pentru copii, educatori, părinți, autorități publice și reprezentanți ai ONG-urilor care au inițiative de intervenție destinate drepturilor și condiției copiilor.

Transformarea spectacolului ”Familia Offline” într-o acțiune socio-culturală care să privilegieze dezbaterea pe tema migrației și a abandonului școlar și valorizarea conținutului viu al spectacolului prin itinerarea lui și prin contactul cu publicuri noi.

Diseminarea Metodologiei Teatrului Educațional și stimularea unui context teatral pentru dezvoltarea proiectelor care să formeze actori sociali responsabili de propria educație și de implicarea în comunitatea în care trăiesc.

Accesul gratuit la acte culturale de reprezentare a unor categorii care, prin intemediul demersurilor artistic-educaționale, devin voci publice ale societății contemporane.

Activități principale:

Prezentarea spectacolului ”Familia Offline” în Brasov, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Medias, Sibiu, Alba Iulia, precum și realizarea unor dezbateri post-spectacol.

Realizarea a 6 prezentări publice de prezentare a Metodologiei Teatrului Educațional în cele șase orașe.

copiii-migratiei-pa17ro13-sp17-20 copiii-migratiei-pa17ro13-sp17-5 copiii-migratiei-pa17ro13-sp17-2 copiii-migratiei-pa17ro13-sp17-1

 

 

 

 

 

 

Copiii migrației – Turneu de teatru educațional în Transilvania este un proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Parteneri: Centrul Cultural Reduta (Brașov), Teatrul Andrei Mureșanu (Sfântu Gheorghe), Teatrul Ariel (Târgu-Mureș), Teatrul Gong (Sibiu), Casa de Cultură (Mediaș), Teatrul de Păpuși Prichindel (Alba Iulia), Teatrul Mic (București), Centrul Național al Dansului (București), ANBPR, CDEP Step by Step

Parteneri media: Gazeta de Artă Politică, LiterNet, Metropotam, Pandora, sub25, ȘapteSeri.

 

”Manifest canin în sala de lectură din Moldova”

manifest-canin-pa17ro13-sp16-1 manifest-canin-pa17ro13-sp16-4 manifest-canin-pa17ro13-sp16-15

 

 

 

 

 

 

Obiectivele proiectului:

Educarea publicului tânăr, în formare, prin facilitarea accesului gratuit la produse culturale contemporane.

Promovarea bibliotecilor publice ca spațiu ideal de informare şi comunicare pentru o mai bună înțelegere a diversității culturale și pentru consolidarea dialogului intercultural.

Prevenirea fenomenelor antisociale în rândul tinerei generații prin conștientizarea efectului negativ al violenței în dezvoltarea personală și prin stimularea spiritului tolerant, a responsabilității sociale, încurajarea voluntariatului și a inițiativelor civice.

Diseminarea metodologiei proprii teatrului educațional în rândul educatorilor, artiștilor și experților locali din domeniul culturii, pentru extinderea posibilităților de derulare a unor activități de intervenție culturală.

manifest-canin-pa17ro13-sp16-40 manifest-canin-pa17ro13-sp16-43 manifest-canin-pa17ro13-sp16-34 manifest-canin-pa17ro13-sp16-25 manifest-canin-pa17ro13-sp16-22

 

 

 

 

Activități principale:

Itinerarea spectacolului “Confesiunile unui câine” și realizarea Atelierului de Educație Civică în 10 Biblioteci Publice din țară: 21 decembrie, ora 11.00 – Biblioteca Judeteana “Costache Sturdza” (Bacău); 21 decembrie, ora 15.00 – Sala de Festivități a Municipiului Roman; 22 decembrie, ora 12.00 – Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” (Piatra Neamț); 28 ianuarie, ora 10.00 – Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” (Botoșani); 28 ianuarie, ora 14.00 – Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” (Suceava); 28 ianuarie, ora 18.00 – Centrul CulturalGrigore Vasiliu Birlic (Fălticeni); 29 ianuarie, ora 12.00 – sala mare a Primăriei Orașului Târgu Frumos; 29 ianuarie, ora 17.00 – Biblioteca Municipală ”Mihail Sadoveanu” (Paşcani); 30 ianuarie, ora 13.00 – Biblioteca Orășenească (Târgu Neamț); 30 ianuarie, ora 19.00 – Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” (Vrancea).

Realizarea Conferințelor Publice de prezentare a Metodologiei de Teatru Educațional.

manifest-canin-pa17ro13-sp16-49 manifest-canin-pa17ro13-sp16-56 manifest-canin-pa17ro13-sp16-66 manifest-canin-pa17ro13-sp16-71 manifest-canin-pa17ro13-sp16-78

 

 

 

 

Manifest canin în sala de lectură din Moldova este un proiect inițiat de Asociația Culturală REPLIKA, în colaborare cu Asociația Red Panda și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR.

Manifest canin în sala de lectură din Moldova este un proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

 

Proiecte Replika 2013

Proiecte Replika 2014

Proiecte Replika 2016