Din SEPTEMBRIE la REPLIKA!

I. „Pe ce stăm. Spectacol site-specific”

este un proiect teatral de cercetare, explorare aplicată și performare a istoriei spațiului în care se află Centrul de Teatru Educațional Replika, strada Lânăriei, nr. 93-95. Proiectul are la bază o documentare a transformărilor prin care a trecut complexul în care este localizat Centrul Replika, și își propune elaborarea unui spectacol teatral site-specific, cu o componentă educațională. Istoria unui loc devine relevantă pentru istoria unui secol.

 

 

II. ”Joacă ce vezi! Intervenție culturală în școală”

este un proiect de educație creativă și conștientizare socială, care își propune o abordare performativă a materialelor vizuale cu caracter didactic și de educație civică (afișe, planșe, colaje) dintr-o școală. Proiectul are în centru activarea participativă a elevilor, prin intermediul unei abordări interdisciplinare. Cu ajutorul unor elemente din teatru, arte vizuale, arhitectură, artiștii Centrului de Teatru Educațional Replika vor imagina împreună cu elevii cu care vor lucra diferite modalități și formate prin care mesajul materialelor vizuale cu caracter didactic și de educație civică va fi transpus performativ.

 

III. „Rezidențe artistice la Replika” – RAR 

este un proiect de documentare, cercetare creativă și producție, un proiect de laborator artistic, în care sunt implicați mai mulți artiști, promotori ai unor demersuri estetice diferite, cu un important impact educațional, specific activităților susținute de Centrul Replika.

RAR conține 3 tipuri de rezidențe, care își propun să dezvolte teme puțin explorate în spațiul cultural din România, în limbaje contemporane interdisciplinare, cu o profundă implicație educațională.

 

Proiecte culturale co-finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

 

IV. ”Toamna 2017 la Replika”

Proiectul cultural-educativ ”Toamna la Replika” este un proiect de educație culturală care își propune să integreze arta performativă într-un context educațional care stimulează creativitatea și inventivitatea copiilor și tinerilor prin întâlnirea cu artiștii performeri și creațiile lor. Ediția din acest an își propune organizarea următoarelor activități teatrale: prezentarea a 3 spectacole de teatru în 5 Instituții de Învățământ din București și realizarea unei Microstagiuni de Teatru Educațional la Centrul de Teatru Educațional Replika cu prezentarea a 10 producții teatrale cu profil educațional și estetici variate, într-un format unitar de repertoriu dedicat publicului tânăr.

 

V. ”Teatrul din carte. Educația lecturii participative”

este un proiect de cercetare interdisciplinară și valorizare a rolului lecturii în formarea copiilor și adolescenților, prin intermediul unor spectacolelectură pe texte de maxim interes pentru preocupările acestora. Spectacolele-lectură, desfășurate în școli, vor fi însoțite de discuții care stimulează participarea tinerilor la un dialog fertil pe teme și subiecte din cărțile prezentate, și de întâlniri cu autoare care le vor vorbi copiilor și adolescenților despre felul în care scriu, despre abordările pe care le propun, despre conținuturile explorate, încurajându-i să-și scrie propriile povești și să-și creeze universurile literare care îi reprezintă.

 

 

„Proiecte culturale finanțate de ARCUB în cadrul Programului cultural ”București Oraș participativ”