Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative , concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea.

Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.

An artistic „mouse trap” for community issues.

CTE REPLIKA este axat pe proiecte teatrale cu relevanță socială, proiecții de filme cu impact educațional, artă participativă, ateliere, dezbateri, conferințe, discuții cu publicul, întâlniri cu profesori, educatori teatrali și inițiatori de proiecte culturale multidisciplinare.

CTE REPLIKA își propune să dezvolte și să promoveze programe de cercetare artistică și creații focusate pe teme și subiecte acute din societatea contemporană, valorizând o artă solidară cu lumea în care trăim.

CTE REPLIKA își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările.

CTE REPLIKA creează „vecinătăți” culturale și sociale, teritorii de legătură între demersuri artistice și comunități nereprezentate public, spații comune de dezbatere și intervenție în societatea contemporană.

CTE REPLIKA se dorește un spațiu al schimbării sociale prin arta educațională și creațiile deschise spre categorii ignorate. Un spațiu care se dezvoltă prin asocieri de idei, colectivități și artiști preocupați de noi modele pedagogice prin intermediul artei sociale. Un spațiu în care creatorii și publicul se educă împreună și educă spiritul colectiv al apartenenței la orizonturi de acțiuni comune.

Spaţii culturale a căror misiune o valorăm şi în descendeţa cărora ne-am dori să existăm: Rimini Protokoll, Berlin; Teatrul Gorki, Berlin; Bush Theatre, Londra; Belgrade Theatre, Coventry; Cornerstone Theatre Company, Los Angeles; Fabrica de Pensule, Cluj Napoca.

Despre Replika

Misiune

Echipa Replika

Voluntariat

Donează