Elena Găgeanu

Artist video

Aici avem niște dubii. A absolvit Mount Holyoke College, în South Hadley, MA, SUA, specializarea principală – Teatru. A trait în America între anii 2007 și 2012, unde a studiat și a lucrat la multe festivaluri, spectacole, cu diverse companii. A revenit în țară, de unde era gata să plece din nou, până a ajuns la Replika. Înțelegeți dubiile, acum.
Elena este omul care tace și face. Extrem de ocupată și de meticuloasă, te ține în suspans până în ultima clipă, dar treaba ei este mereu gata cu 5 minute înainte de deadline. Uneori cu un singur minut înainte. Ideea e că până la urmă e gata. Și nu are nimeni ce să zică, pentru că nimeni nu știe să facă ce face ea și nici unul dintre noi nu a studiat în SUA. Așa că… suntem la cheremul ei.

Este foarte harnică și nu se laudă cu asta. După cum spuneam, tace și face. Dacă vezi ceva rezolvat la Centru și te ia prin surprindere, înseamnă că a trecut mâna ei pe acolo. Restul, cam dăm raportul pentru orice. Probabil simțim nevoia de laude… Știe să lucreze cu niște softuri despre care noi nici nu am auzit și poate să facă singură lucruri pe care noi le vedem la emisiuni de IT și ne minunăm. Este o persoană discretă, nu prea o vezi, nu prea o auzi. Dar știe să pună piciorul în prag atunci când îi sunt atacate niște credințe sau niște certitudini.

O poți recunoaște după aparatul foto pe care îl are în mână înainte de spectacole sau în timpul lor, când nu e implicată pe partea video. Poartă ochelari și iubește foarte mult animalele. Salvează foarte multe. Dacă ar avea o casă mai mare, probabil le-ar salva pe toate. Având un umor fin, poate fi un barometru al glumelor. Noi râdem mai mereu. Dar când râde și ea, e clar că e o poantă pe care trebuie s-o ții minte.
Pe Radu l-a cucerit în prima zi în care a venit ca voluntar la Replika, pentru că avea o centură cu unelte la brâu și mănuși. Înțelegeți de ce l-a cucerit, dacă citiți despre el. Ea nu își amintește de acest episod. Deci dubii, din nou…