Radu Apostol

Regizor de teatru, film, TV

A absolvit U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale” în 2002 – licența și în 2004 – masteratul. Patru ani mai târziu și-a dat seama că poate și mai mult și în 2008 a început studiile la școala doctorală din cadrul aceleiași universități. El zice că le-a și terminat. Tot atunci a devenit asistent universitar și predă și în ziua de azi.

Și-a început cariera, ca orice profesionist adevărat, făcând asistență de regie la mai multe spectacole importante, din teatre importante, la regizori importanți, clădinde-se apoi, ușor-ușor, până la a lua un premiul UNITER pentru debut, cu spectacolul „Acasă”. De acolo, restul e istorie: „Woyzeck”, „De pe stradă”, „Autobahn”, „Re.Re.Re. Hamlet”, „Ca pe tine însuți”, „Familia offline”, „Față de drepturi”, „Foamea noastră cea de toate zilele”, „În cuvintele tale”, „Familia Fără Zahăr” etc. Nici serialele TV sau dublajele de filme nu au fost așa „un capriț, un pamplezir”. Le face dedicat și minuțios pe toate.

Radu este interfața Centrului de Teatru Educațional Replika. Sunt 99% șanse ca, dacă ajungi aici, el să fie primul care îți iese în cale. Îi place foarte mult să vorbească, să gândească și să muncească. Mai ales să muncească. Acum…adevărul este că îi și place, dar fiind o fire nerăbdătoare, le și face el pe toate mai repede decât oricine. Poți să-i intri ușor în gații fiind ager, prompt, mișcându-te repede și mai ales făcând totul după cum spune el. Pentru că știe cel mai bine. Și cum se fac luminile, și cum se pune ecranul, și cum se montează proiectorul, și cum se dă cu mopul. Fii pregătit să înveți de la cel mai bun, dacă nu vrei să le facă în locul tău.

Dedicat trup și suflet muncii sale, Radu se macină destul de mult, cumpănește îndelung totul și nu ia decizii radicale rapid. Este omul cel mai vesel și cel mai fulgerător din echipă. Are suflet de copil, așa că ar fi mai bine să nu faci vreo greșeală sau să-i pui vreo întrebare stupidă, că apar descărcările electrice, care nu sunt ale unei ploi frumoase de vară.

Radu este un om extrem de organizat, gândește lucrurile în cele mai mici detalii, glumește aproape tot timpul, e gata să învețe lucruri noi (dac-o mai fi ceva ce să nu știe) și are puterea să facă și necaz, și haz de necaz.