FAMILIA OFFLINE

vârstă recomandată:

+9

durată:

1h

premieră:

2007

Familia offline este un spectacol-mărturie despre una dintre cele mai dezbătute și acute teme din România actuală: copiii rămași în țară, ca urmare a migrației părinților la muncă în străinătate.

Familia offline este spectacolul maturizării în absența părinților, al transformărilor bruște și deciziilor radicale pe care copiii le iau, nevoiți să se adapteze noilor roluri sociale din familia de graniță. Când copiii devin proprii lor părinți, lumea întreagă e un pachet de griji și așteptări cu viitor fragmentat între aici, acasă, și acolo, la mama și tata – deveniți ecoul prelung al unei voci la telefon.

Maturizarea copiilor naște întrebări inocente, tandre și cinice despre lumea în care trăim: când suntem destul de mari ca să creștem singuri? Când devenim mama? Și când mama nu e, cine e mama?

text:

Mihaela Michailov

distribuția:

Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu și 9 copii: Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi

regia:

Radu Apostol

muzica & spațiul sonor:

Bobo Burlăcianu (Fără zahăr)

scenografia:

Maria Mandea

Recenzii

Dan Boicea„Familia Offline“, jurnalul trist al „copiilor-căpşunari“
Read More
Spectacolul de teatru educaţional „Familia Offline“ încearcă să semnaleze o problemă pe care statul român se face că n-o observă. La Teatrul Foarte Mic, nouă actori cu vârste de la 9 la 14 ani, norocoşi să facă teatru la vârsta lor, se pun în locul unor copii ghinionişti, ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.Citiți în Ziarul Metropolis > https://www.ziarulmetropolis.ro/famila-offline-jurnalul-trist-al-copiilor-capsunari/
Iulia PopoviciSă vorbim despre documentar! (I) - Familia Offline
Read More
S-ar spune că, în buna tradiţie a documentarului, accentul cade pe miza socială, şi nu pe cea teatrală - însă, în realitate, o astfel de lectură înseamnă să pierzi din vedere dualitatea unui asemenea proiect, funcţiile lui distincte ca experienţă social-artistică, pentru copiii care participă în proiect, şi ca pretext pentru o discuţie despre consecinţele migraţiei. Pentru copii, important a fost şi este procesul, în timp ce dezbaterea are nevoie şi porneşte de la produsul spectacular.
Previous
Next

|

Nu rata spectacolele viitoare de la Centrul Replika.  Rezervă-ti locul acum >