Nostalgia Up & Down

vârstă recomandată:

+14

durată:

1h 30min

premieră:

mai 2024

Trei experți imparțiali, cu expertiză imparțială de imparțialitate pentru traineri culturali de manageri culturali explorează o serie de evenimente sociale și politice relevante din anii ‘80, și evidențiază incredibile asemănări între acei ani și realitățile actuale.


Ce legătură este între politica de autofinanțare a culturii din anii ‘80 și încercările de comasare de azi, cu accent pe obsesia profitului financiar și eficientizării?

Experții noștri vă vor încuraja să descoperiți paradoxurile culturale, politice, sociale și să vă confruntați cu diferite forme și grade de nostalgie.

Spectacolul Nostalgia Up&Down este realizat în cadrul proiectului TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul) inițiat de UNATC București, alături de Centrul de Teatru Educațional Replika, România și Citizen.Kane.Collective, Germania (CKK), și este finanțat de Uniunea Europeană prin European Education and Culture Executive Agency (EACEA), în cadrul programului Europe for Citizens (EFC), pe o durată de doi ani.

Cofinanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

producători:

Centrul Replika

text:

Mihaela Michailov & Radu Apostol

regia:

Radu Apostol

distribuția:

Mihaela Rădescu, Silvana Negruțiu, Viorel Cojanu

decor:

Gabi Albu

costume:

Ilinca Gavriliță

fotocolaje:

Ramona Iacob

video:

Elena Găgeanu

interactive media designer:

Dragoș Silion

muzica & sound design:

Alex Bălă

lighting design:

Radu Apostol & Ștefan Dumitra

producția:

Viorel Cojanu

PR, comunicare:

Anna Aroș

echipa de documentare:

Mihaela Michailov, Radu Apostol, Ramona Iacob

Recenzii

Alex MircioiBoyz, girlz şi telefoane mobile
Read More
boyz and girlz nu este primul spectacol din repertoriul Centrului Educaţional Replika prin care se aduce o critică dinamicilor patriarhale dintre adolescenţi şi se subliniază nevoia unui discurs public/a unei educaţii sexuale mai riguroase în rîndul minorilor (un alt exemplu ar fi Foreplay al Ozanei Nicolau). Cu o atenţie pentru ritm şi mişcare scenică, Sînziana Koenig (regizoarea şi cofondatoarea BÉZNĂ Theatre) montează un text deopotrivă uşor de urmărit, puternic, dar şi iscusit.
Oana StoicaRușinea
Read More
Tema din Boyz and girlz, spectacolul Sînzianei Koenig (de la BÉZNĂ Theatre, companie independentă de teatru româno-britanică, unde îl are partener pe Nico Vaccari), se înscrie într-o direcţie asumată de Centrul de Teatru Educaţional Replika, aceea a conştientizării problemelor, reale şi concrete, cu care se confruntă tinerii astăzi. Textul prezintă o tragedie la indigo, iar unul dintre accentele principale cade tocmai pe repetitivitatea crimei şi a urmărilor ei, ceea ce denotă incapacitatea societăţii de a o preveni.
Oana BogzaruO tragedie cu boyz and girlz contemporană
Read More
„boyz and girlz”, o co-producție a Centrului de Teatru Educațional Replika și BÉZNĂ Theatre, pune față în față elevul care se izbește de tabuuri, părinții care se încăpățânează să nu-și dea la o parte ochelarii de cal și societatea care distruge, în loc să protejeze. Spectatorii, în mare parte adolescenți, zâmbesc tulburați de-a lungul reprezentației – ghicești în uimirea lor că nu se așteptau ca la teatru să fie ca la școală sau ca în viața lor personală.
Previous
Next

|

Nu rata spectacolele viitoare de la Centrul Replika.  Rezervă-ti locul acum >