Prețul aurului

vârstă recomandată:

+14

durată:

1h30min

premieră:

sept 2022

Prețul aurului este un spectacol-mărturie emoționantă despre devenirea unui copil care a crescut visând să ajungă campion la dans sportiv. Un copil pentru care corpurile dansatorilor pe care îi privea au reprezentat deopotrivă rigoare, disciplină, libertate și curaj. Un copil care și-a găsit forța eliberatoare în expresivitatea dansului.
 
Prețul aurului este o confesiune vulnerabilizantă în care amintirile din sala de dans, din antrenamente și cantonamente devin o hartă subiectivă a desprinderii de momente formatoare. Biografia capătă relevanță socio-politică și deschide un cadru de reflecție pentru problematici acute: competiția exacerbată, frica de eșec, presiunea succesului, nevoia de a primi constant validare, bullying-ul, înfrângerile părinților care au nevoie de reușitele copiilor mai mult decât orice, violența nerostită din dansul sportiv, diferențele de clasă.
 
În Prețul aurului, Eugen Jebeleanu se-ntoarce în sala de dans, pe banca de unde a început totul. Rememorarea este un act transformator, care conferă fragilității puterea de a merge mai departe.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

producători:

Centrul Replika & Cie des Ogres

text & regie:

Eugen Jebeleanu

distribuție:

Eugen Jebeleanu, Laura & Ștefan Grigore

scenografie:

Velica Panduru

colaborator artistic:

Yann Verburgh

consultant dramaturgie:

Mihaela Michailov

coregrafie:

Laura & Ștefan Grigore

asistent regie:

Ugo Léonard

video design:

Elena Găgeanu

asistentă scenografie:

Sabina Reus

lighting design:

Eugen Jebeleanu, Radu Apostol

echipa de producție:

Gabi Albu, Viorel Cojanu

mulțumiri:

Emilia, Andreea și Emanuel Jebeleanu

producător delegat:

Théâtre Ouvert

Recenzii

Alex MircioiBoyz, girlz şi telefoane mobile
Read More
boyz and girlz nu este primul spectacol din repertoriul Centrului Educaţional Replika prin care se aduce o critică dinamicilor patriarhale dintre adolescenţi şi se subliniază nevoia unui discurs public/a unei educaţii sexuale mai riguroase în rîndul minorilor (un alt exemplu ar fi Foreplay al Ozanei Nicolau). Cu o atenţie pentru ritm şi mişcare scenică, Sînziana Koenig (regizoarea şi cofondatoarea BÉZNĂ Theatre) montează un text deopotrivă uşor de urmărit, puternic, dar şi iscusit.
Oana StoicaRușinea
Read More
Tema din Boyz and girlz, spectacolul Sînzianei Koenig (de la BÉZNĂ Theatre, companie independentă de teatru româno-britanică, unde îl are partener pe Nico Vaccari), se înscrie într-o direcţie asumată de Centrul de Teatru Educaţional Replika, aceea a conştientizării problemelor, reale şi concrete, cu care se confruntă tinerii astăzi. Textul prezintă o tragedie la indigo, iar unul dintre accentele principale cade tocmai pe repetitivitatea crimei şi a urmărilor ei, ceea ce denotă incapacitatea societăţii de a o preveni.
Oana BogzaruO tragedie cu boyz and girlz contemporană
Read More
„boyz and girlz”, o co-producție a Centrului de Teatru Educațional Replika și BÉZNĂ Theatre, pune față în față elevul care se izbește de tabuuri, părinții care se încăpățânează să nu-și dea la o parte ochelarii de cal și societatea care distruge, în loc să protejeze. Spectatorii, în mare parte adolescenți, zâmbesc tulburați de-a lungul reprezentației – ghicești în uimirea lor că nu se așteptau ca la teatru să fie ca la școală sau ca în viața lor personală.
Previous
Next

|

Nu rata spectacolele viitoare de la Centrul Replika.  Rezervă-ti locul acum >