AUDIO DESCRIPTION AGAINST EXCLUSION

2020 –
2022

Obiectivele proiectului

Proiectul AUDIO DESCRIPTION AGAINST EXCLUSION dorește să încurajeze și să suțină participarea oamenilor hipoacuzici sau cu deficiențe de vedere la evenimentele culturale. Proiectul își propune să alcătuiască un manual de facilitare, care să conțină informații importante, reguli, posibilități și necesități pentru a crea descrieri audio și subtitrări în cele 5 țări participante.

AUDIO DESCRIPTION AGAINST EXCLUSION este un proiect al Centrum Kultury Wrocław-Zachód (Polonia), în parteneriat cu Asociația Culturală Replika (România), Viesoji Istaiga Kauno Ivairiu Tautu Kulturu Centras (Lituania), Latvijas Kulturas Akademija (Letonia) și Dorea (Cipru) cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

AUDIO DESCRIPTION AGAINST EXCLUSION este un proiect realizat de 5 parteneri din 5 țări ale Uniunii Europene (Polonia, România, Lituania, Letonia și Cipru). Acest proiect este axact pe facilitarea participării oamenilor cu deficiențe de auz sau vedere la evenimente culturale. Partenerii își propun să organizeze și să participe la ateliere de instruire (crearea de descrieri audio în teatru, arte vizuale, cinematografie; subtitrări pentru film, teatru, televiziune), conferințe și întâlniri de lucru în acest sens. Scopul principal este dezvoltarea și schimbul modelelor de bune practici și crearea unui manual gratuit, care să se distribuie în instituțiile de cultură ale țărilor participante.

Buget total: 160.620 €

Finanțator

Cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene
„Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.”

Parteneri

Ce s-a întâmplat

Kick-off meeting

30.06-2.07

Prima întâlnire a partenerilor din proiect la Centrul Kultury Wroclaw-Zachod, din Wroclaw, Polonia.

Atelier Audio Description in Artele vizuale

18-24.10

Primul atelier de Audio Description in Artele vizuale, în Kaunas, Lituania.

Rezultate

Proiect în derulare.

Beneficiari

Direcți

  • Proiect în derulare.

Indirecți

  • Proiect în derulare.

Mențiuni în presă

Contact

Str. Lânăriei 93 – 95
sector4, 040395, București

+40 732 101 860

centrulreplika@gmail.com

Rămâi la curent!

© Asociatia Culturala Replika

Termeni si Conditii Politica de confidentialitate

AUDIO DESCRIPTION AGAINST EXCLUSION

Spune si altora!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin