BE ABLE TO MEET

2019 –
2021

Obiectivele proiectului

Proiectul BE ABLE TO MEET își propune intensificarea și extinderea gamei de inițiative care oferă acces la cultură persoanelor cu dizabilități, prin eliminarea barierelor arhitecturale, cognitive, mentale, financiare și prin instruirea personalului instituțiilor de cultură.

BE ABLE TO MEET este un proiect al Centrum Kultury Wrocław-Zachód (Polonia), în parteneriat cu Idea Gestion Cultural (Spania) și Asociația Culturală Replika (România) cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

BE ABLE TO MEET este un proiect realizat de 3 parteneri din 3 țări ale Uniunii Europene (Polonia, Spania și România). Pornind de la realitatea tristă în care accesul la cultură pentru persoanele cu dizabilități este o problemă departe de a fi rezolvată, iar evenimentele culturale create special pentru a satisface nevoile acestei categorii sunt extrem de rare, proiectul își porpune să dezvolte un program de instruire, să ofere sprijin inovativ în acest sens. Obiectivul imediat este de a pregăti niște ateliere/cursuri în teatre, cinematografe, muzee, centre culturale, de a instrui personalul și voluntarii acestora și de a încuraja artiștii să creeze evenimente culturale care să implice activ persoanele cu dizabilități.

Buget total: 56.300€

Finanțator

Cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene
„Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, acesta reprezintă doar opinia autorilor, iar Agenția Națională și Comisia nu sunt răspunzătoare pentru utilizarea vreunei informații aparținând acestui conținut.”

Parteneri

Ce s-a întâmplat

Prima întâlnire a partenerilor, Polonia

nov 2019

- Cei 3 parteneri s-au întâlnit în Polonia, pentru a da startul și a face planul proiectului, pentru a stabili ce se așteaptă de la fiecare partener și pentru a-și împărți sarcinile.

Online meetings

2020

- Din păcate, întâlnirile de lucru programate în fiecare dintre cele 3 țări au fost amânate din cauza crizei sanitare. Ele se vor reprograma de îndată ce va fi posibil. Între timp, partenerii au periodic întâlniri de lucru online.

Primul atelier de formare

20-25.09.2021

Primul atelier de formare din cadrul proiectului a avut loc in Wroclaw, Polonia.

Rezultate

Proiect în derulare.

Beneficiari

Direcți

  • Proiect în derulare.

Indirecți

  • Proiect în derulare.

Mențiuni în presă

Contact

Str. Lânăriei 93 – 95
sector4, 040395, București

+40 732 101 860

centrulreplika@gmail.com

Rămâi la curent!

© Asociatia Culturala Replika

Termeni si Conditii Politica de confidentialitate

BE ABLE TO MEET

Spune si altora!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin