Laborator de Re-Generare Digitală pentru Artele Performative

2021 –
2021

Obiectivele proiectului

Proiectul „Laborator de Re-Generare Digitală pentru Artele Performative” încurajează schimbul de practici și expertiză și propune un dialog creativ între scena de arte performative și dezvoltatorii din zona noilor tehnologii pentru a găsi împreună formate de producție, comunicare și implicare a publicului în noile creații artistice. Într-o lume care consumă din ce în ce mai multă tehnologie, scena artelor spectacolului are nevoie de instrumente prin care să depășească granițele unui spațiu fizic și să rămână în contact cu publicul în orice situație – acestea și-au dovedit necesitatea mai mult ca oricând în timpul pandemiei Covid-19. Digitalizarea artei ar asigura relevanța și reziliența sectorului cultural, inovarea artistică și accesul facil la aceste produse culturale, la nivel național și internațional. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea artelor performative prin integrarea noilor tehnologii în procesul de creare și difuzare a produselor culturale și experimentarea unor formate inovative, cu elemente participative și de co-creație, prin crearea unui program de formare profesională transdisciplinară.

Finanțator

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București & Administrația Fondului Cultural Național – AFCN
Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021”. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro //// Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri

Ce s-a întâmplat

Atelier #1

9-11 iulie

Prima grupă de atelier de învățare și creație, întâlniri cu specialiști, prezentări de proiecte, experimentarea tehnologiilor disponibile @CINETIc. Au rezultat 2 propuneri de aplicații.

Atelier #2

16-18 iulie

A doua grupă de atelier de învățare și creație, întâlniri cu specialiști, prezentări de proiecte, experimentarea tehnologiilor disponibile @CINETIc. Au rezultat 2 propuneri de aplicații.

Prezentare internă rezultate grupe

31 iulie

Grupele formate au prezentat aplicațiile imaginate în cadrul atelierelor. 2 idei de aplicații similare din grupe diferite au fost unite. Astfel, în urma celor 2 ateliere au rezultat 3 propuneri de aplicații.

Conferințe online și prezentare publică a proiectului

29-31 octombrie

Trei artiști din SUA (Andrew Schneider / Pablo Molina / Lars Jan) vor prezenta publicului cum reușesc să îmbine tehnologia cu arta în proiectele lor. Prezentările vor fi transmise pe canalele de comunicare ale Centrului Replika și vor fi accesibile publicului larg. Link-urile de participare vor fi publicate în zilele respective: 29, 30 și 31 octombrie. Pe 29 octombrie va avea loc o întâlnire livestream a echipei proiectului care va prezenta mai multe informații despre obiectivul proiectului și rezultatul concret din urma atelierelor.

Rezultate

în curând

Beneficiari

Direcți

  • 20 de studenți, absolvenți și tineri profesioniști din domeniul artelor spectacolului și film
  • 10 specialiști în dezvoltarea de software și noi tehnologii
  • echipa proiectului

Indirecți

Mențiuni în presă

Contact

Str. Lânăriei 93 – 95
sector4, 040395, București

+40 732 101 860

centrulreplika@gmail.com

Rămâi la curent!

© Asociatia Culturala Replika

Termeni si Conditii Politica de confidentialitate

Laborator de Re-Generare Digitală pentru Artele Performative

Spune si altora!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin