MUNCĂ ≠ ARBEIT

2020 –
2022

Obiectivele proiectului

Prin proiectul MUNCĂ ≠ ARBEIT, Centrul Replika și Citizen.KANE.Kollektiv (Stuttgart) își propun să facă o analiză a migrației forței de muncă (România și Germania), bazată pe condițiile în care oamenii își desfășoară activitatea. Scopul acestui proiect este realizarea unor ateliere și evenimente publice (spectacole de teatru și fragmente radiofonice), care să arate o imagine diferită, ambivalentă a acestui tip de migrație, dincolo de clișee și stereotipuri.

Finanțator

Proiect realizat cu sprijinul Institutului Goethe (București), al Fundației Baden-Württembergstiftung (Stuttgart) și al Fundației Schmälzle Stiftung (Stuttgart)

Parteneri

Ce s-a întâmplat

Activitate #1, online

nov-dec 2020

- Deși planul inițial presupunea deplasări în Stuttgart și București, din cauza crizei sanitare, activitățile au fost regândite și s-au desfășurat online.

- În perioada 30 nov – 5 dec 2020 echipele Replika și Citizen.KANE.Kollektiv au avut zilnic înâlniri de lucru online

Interviuri

dec 2020 - ian 2021

- 3 dec 2020 – interviu cu Julia Lauter, jurnalistă care a scris și a publicate numeroase articole despre diverse domenii legate de muncă, despre migrația forței de muncă și exploatare, s-a alăturat proiectului în calitate de consultant.

- 11 dec 2020 – interviu cu Elena Butica de la www.palier.ro, organizație care se ocupă cu promovarea atelierelor meșteșugărești, așa-ziselor meserii dispărute, în București.

- 29 ian 2021 – interviu cu Dragana Bubulj de la Faire Mobilität, o organizație care îi ajută pe lucrătorii din centrul și estul Europei să impună condiții corecte de muncă în Germania.

Activitate #2, online

feb 2021

- Replika și Citizen.KANE.Kollektiv au avut întâlniri online zilnice în perioada 15 – 19 feb 2021.

- De data aceasta s-au împărțit în 4 grupuri mixte și au lucrat punctual, pe o temă aleasă, deschizând oportunitatea de a apărea forme de text, idei de spectacol și luând în considerare posibilitatea unui produs digital, în cazul în care criza sanitară va face imposibilă întâlnirea fizică dintre cele două trupe.

Întâlnire de organizare & feedback, online

mar 2021

- Pe 9 martie a avut loc o întâlnire online în care s-a făcut programul pentru perioada următoare și s-au trecut în revistă activitățile din etapele anterioare.

Activitate #3, online

mar 2021

- În perioada 15 – 19 martie s-a organizat întâlniri online zilnice în cele 4 grupuri create în etapa anterioară de lucru, pentru a-și continua cercetarea.

- De asemenea, au avut loc două întâlniri online cu toți membrii, pentru prezentarea stadiului de lucru al fiecărei echipe și pentru feedback.

Urmează alte serii de întâlniri de lucru online sau live, în funcție de evoluția crizei sanitare.

Rezultate

Proiect în derulare.

Beneficiari

Direcți

  • Proiect în derulare.

Indirecți

  • Proiect în derulare.

Mențiuni în presă

Contact

Str. Lânăriei 93 – 95, sector 4,040395, Bucharest, Romania

centrulreplika@gmail.com

rezervari.replika@gmail.com

Rămâi la curent!

© Asociatia Culturala Replika

MUNCĂ ≠ ARBEIT

Spune si altora!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin