Prin proiectul SOCIAL ACTING – SOCIACT ne propunem să identificăm modele de bune practici ale partenerilor în vederea dezvoltării unor proiecte și metode noi prin care să abordăm problemele cu care se confruntă comunitățile defavorizate și vulnerabile, prin intermediul artei.
SOCIAL ACTING – SOCIACT este un proiect al Pramata & Thamata Social Enterprise (Grecia), în parteneriat cu Asociația Culturală Replika (România), Modernoi Kairoi Professional Drama School (Grecia), Act-School of Actors (Portugalia), Theatre Brama (Polonia) și Odin Theatre (Danemarca) cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
Finanțator
Cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene
„Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, acesta reprezintă doar opinia autorilor, iar Agenția Națională și Comisia nu sunt răspunzătoare pentru utilizarea vreunei informații aparținând acestui conținut.”
Parteneri
Pramata & Thamata Social Entreprise (Kalamata) - Grecia (aplicant principal)
Modernoi Kairoi Professional Drama School (Atena) - Grecia
Act-School of Actors (Lisabona) - Portugalia
Theatre Brama (Goleniów) - Polonia
Odin Theatre (Holstebro) - Danemarca
Ce s-a întâmplat
Prima întâlnire a partenerilor, Kalamata, Grecia
dec 2019
- Partenerii proiectului s-au întâlnit la Kalamata, unde au avut parte de un atelier în care s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă proiectele Erasmus+, priectele europene, terminologia și metodologia lor, etc. De asemenea, au aflat mai multe despre strategiile europene pentru cultură, despre cum funcționează aceste aplicații și despre ce se așteaptă de la fiecare partener.
Activitate #1, București, România
mar 2020
- Exact înainte de carantină, am reușit să organizăm întâlnirea planificată la București. Au fost 4 zile de activități educaționale foarte provocatoare pentru toți participanții, desfășurate chiar în perioada în care apăreau veștile triste despre pandemie. Datorită profesionalismului și experienței de lucru ale participanților, am reușit să adaptăm programul, astfel încât să fim productivi.
- S-au vizionat filmări ale spectacolelor LIMITE și TOATĂ LINIȘTEA DIN LUME și s-au dezbătut temele pe care acestea le abordează.
- Au fost prezentate programe culturale de relevanță socială: Alexandra Zbuchea – Asociația DaDeCe, Jo Brăilescu - ONE WORLD ROMANIA LA ȘCOALĂ, Katia Pascariu – PROGRAMUL VÂRSTA4, Raluca Iacob – cultură în educație, Valer Simion – Școala de vară de la Telciu.
- S-au vizionat scurtmetraje internaționale premiate, care au ca teme școala și societatea.
- S-a vizitat Centrul Rezidențial MOSES ROSEN.
- S-au prezentat proiectele Centrului Replika, axate pe problemele societății românești și felul în care acestea s-au desfășurat.
Urmează întâlniri de lucru în Grecia, Portugalia, Danemarca și Polonia, în funcție de evoluția crizei sanitare mondiale.