Foreplay

Durata: 1h 20min
Vârsta recomandata: 14+
afis foreplay replika

Premiera: Octombrie 2017

Producator
Art Revolution & Centrul Replika
Text
Ozana Nicolau
Regia
Ozana Nicolau
Scenografia
Mălina Ionescu
Light design
Radu Apostol
Muzica & spațiul sonor
Diana Miron
Miscarea scenica
Silvia Călin
Video
Elena Găgeanu
Distribuția
Ioana Anastasia Anton/ Teo Dincă, Voica Oltean, Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu

Spectacolul de teatru Foreplay și documentarul web Mameadolescente.ro fac parte dintr-un proiect trans-media care documentează cu mijloace artistice situația maternității timpurii în România și își propune să realizeze o activare socială în jurul acestei probleme.

Peste 22 000 de nașteri provin, anual în România, de la mame minore (conform datelor Institutului National de Statistica) aceasta însemnând 10% din totalul nașterilor dintr-un an și un ne-dorit prim-loc în UE. Pornind de la această tristă statistică, echipa proiectului a documentat timp de un an poveștile a 30 de mame adolescente din Urziceni, Ploiești, Vaslui și București.

Spectacolul este construit ca un colaj de documentar, momente de dezbatere, interacțiune cu publicul și episoade scrise pe baza mărturiilor culese în munca de teren.

Piesa dă voce poveștilor de viață ale unor mame adolescente și își propune să aducă în lumină și cauzele mai puțin discutate care conduc la sarcinile minorelor: pe lângă lipsa unor programe susținute de educație sexuală, sărăcia extremă, există, de asemenea, problema abuzului și cauze psihologice precum transferul trans-generațional care fac din fenomenul nașterilor timpurii un fenomen extrem de complex.

recenzii

Rezerva un loc

Detaliile despre cum poti face o rezervare sunt afisate aici.

Contact

Str. Lânăriei 93 – 95, sector 4,040395, Bucharest, Romania

centrulreplika@gmail.com

rezervari.replika@gmail.com

Rămâi la curent!

© Asociatia Culturala Replika

Foreplay

Spune si altora!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin