TOATĂ LINIȘTEA DIN LUME

vârstă recomandată:

+16

durată:

1h 50min

premieră:

octombrie 2019

12 ore din viața unei mame singure, cu doi copii de 14 și 16 ani.
12 ore ca un roller coaster emoțional între tipic și atipic.
12 ore petrecute în două lumi paralele.

TOATĂ LINIȘTEA DIN LUME este un spectacol despre Mamă.
Pentru toate clipele în care ai simțiț că ești cumplit de singură.
Pentru toți anii în care ai tânjit s-auzi cuvântul mama.
Pentru toate nopțile care ai sperat să se sfârșească în altfel de dimineți.

Și dintr-o dată nu mai e ok.
Și dintr-o dată nimeni nu se mai uită… la tine.
Și dintr-o dată nu mai ești doar un copil.

text:

Mihaela Michailov & Radu Apostol

distribuția:

Katia Pascariu

regia:

Radu Apostol

muzica & spațiul sonor:

Alex Bălă

scenografia:

Gabi Albu

video:

Elena Găgeanu

mișcarea scenică

Paul Dunca

foto:

Oana Monica Nae

Recenzii

Oana StoicaPune-o pe mama pe avarii
Read More
Toată liniștea din lume, textul - poem al Mihaela Michailov şi spectacolul - poezie al lui Radu Apostol, este o anatomie a mamei ca un câmp de luptă între nevoile copilului şi lumea exterioară. Căci mama din spectacol este specială pentru că are un copil special. A fi special în România înseamnă a avea nevoi pentru care nu există soluţii, a trezi curiozitatea celor din jur şi nu empatia, a fi judecat şi nu ajutat.
Andrei VornicuAdevăratul preţ al liniştii - Toată liniştea din lume
Read More
Spectacolul regizat de Radu Apostol [...] pune în valoare preţ de aproape două ore talentul actoricesc colosal al Katiei Pascariu care, într-un spaţiu foarte restrâns, la distanţă de o respiraţie de public, reconstituie 12 ore din viaţa unei mame puse într-o situaţie-limită. Fiecare moment al zilei e redat cu minuţiozitate, iar accentele puse pe fiecare nuanţă a situaţiilor articulează un traseu aproape polifonic, în care mediul înconjurător preponderent ostil şi plin de provocări pare a erupe în imaginaţia spectatorului, invocat fiind de personaj, pentru a se estompa apoi, retractil, ca un vis intens de care nu îţi poţi scutura memoria.
Mihai BrezeanuApocalipsă, acum. Şi mâine?
Read More
Jocul actriţei care, de la premiera spectacolului de la Centrul educaţional Replika (co-produs alături de Asociaţia ADO - Artă pentru Drepturile Omului), a devenit mult mai cunoscută graţie filmului lui Radu Jude, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, e de o fineţe copleşitoare. Nimic strident, aproape nimic cerşind emoţie, rostire limpede, gestică impecabil controlată (acel joc-dans - coregrafie Paul Dunca - cu cureaua legată de gradenele, dispuse de-o parte şi de alta a scenei, pe care stau spectatori, închipuind, pe rând, Marc-ul tras pe drumuri, culoare, scări!).
Georgiana PăunToată Liniștea din Lume, de Mihaela Michailov și Radu Apostol
Read More
Pentru rolul atât de complex, emoționant, lipsit de patetism, dur, interpretat absolut impecabil și răvășitor, cred că actrița Katia Pascariu ar merita să fie remarcată de către UNITER. De altfel, textul Mihaelei Michailov și al lui Radu Apostol, pus în scenă de Radu Apostol, cu o scenografie semnată de Gabi Albu și cu o muzică made by Alex Bălă nu prea avea cum să fie altfel decât „a blast”. Mergeți să vedeți spectacolul acesta, nu vezi așa demonstrație de forță în fiecare zi. Ori săptămână. Ori lună. Ori an.
Alina Epîngeac„Toată liniştea din lume”, din tine şi din sala de teatru
Read More
Există rare ocazii în care cel mai semnificativ gest pe care îl poţi face e să taci. După aproape două ore, o sală întreagă tace întru mulţumire pentru trezirea cu blândeţe artistică a conştiinţei. Iar când începem să vorbim, o facem puţin diferit. Mai cu băgare de seamă. Iar în priviri rămâne ceva din gândul viu primit în dar după ce am asistat neputincioşi, la fel ca în viaţă, la tragedia unei Mame.
Previous
Next

|

Nu rata spectacolele viitoare de la Centrul Replika.  Rezervă-ti locul acum >