VINOVAT,-Ă

vârstă recomandată:

+14

durată:

1h 15min

premieră:

martie 2018

Vinovat,-ă este un one-woman show care confruntă criza schimbărilor climatice, cea mai mare amenințare a dreptății sociale din zilele noastre. Spectacolul examinează relația dintre filosofia capitalismului laissez-faire, apatia consumatorului și suferința oamenilor din sudul global. Schimbările climatice chiar se întâmplă. Insulele Pacificului dispar sub ocean. O treime din suprafața Bangladeshului e sub apă. Recoltele se coc în soare, râurile seacă, războaie civile erup în lume. Deși în Europa schimbările simțite nu sunt majore, milioane de oameni din țări care abia au o amprentă de carbon sunt nevoite să-și părăsească căminele pentru a rămâne în viață.

Vinovat,-ă întreabă a cui este responsabilitatea de a opri criza globală și ne reamintește că nu este prea târziu pentru a acționa.

producători:

Centrul Replika & BÉZNĂ Theatre

text:

Sînziana Cojocărescu & Nico Vaccari

regia:

Sînziana Cojocărescu & Nico Vaccari

distribuția:

Oana Pușcatu

scenografia:

Gabi Albu

muzica & spațiul sonor:

Daniel Balfour

Recenzii

Alina Epîngeac„Vinovat,-ă” de sinceritate artistică
Read More
Cu o luciditate foarte tranşantă, problema încălzirii globale e pusă în discuţie cu mijloace teatrale cât se poate de bine exploatate. Nu e nimic tezist, nu e doar încă un speach alarmist care să ne bată obrazul celor care nu cunoaştem impactul propriei amprente de carbon. Nicio clipă nu simţi că eşti tras la răspundere pentru o vină pe care nici nu ştiai că o ai.

|

Nu rata spectacolele viitoare de la Centrul Replika.  Rezervă-ti locul acum >