Teatru în oglinda

Centrul de Teatru Educațional Replika s-a născut din dorința unor artiști de stabilitate și progres într-un peisaj incert și total neprietenos pentru inițiativele independente. Centrul Replika s-a născut din nevoia de a aduce în discursul obişnuit, de zi de zi, problemele cu care se confruntă societatea românească într-o formă ușor de înțeles și ușor de relaționat.

Fondat de Asociația Culturală Replika, Centrul de Teatru Educațional Replika și-a deschis porțile pe 13 februarie 2015 într-o veche hală din zona Tineretului din București. Cei 4 membri fondatori, Mihaela Michailov, Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu și Radu Apostol, au decis să deschidă acest spațiu în urma experienței lor din sfera teatrului angajat social, unde au descoperit că principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor nu participă sau nu își trimit copiii la activități culturale este lipsa resurselor financiare pentru procurarea biletelor de intrare. De asemenea, ei au identificat o nevoie acută de reprezentare a categoriilor sociale vulnerabile şi de prezentare cât mai logică și simplă a problemelor cu care se confruntă comunitățile sub forma de spectacole de teatru, după care se pot organiza dezbateri, în urma cărora se pot găsi soluții sau noi căi de apel.

Suntem de părere că oricine are deptul să participe la activități culturale, iar acest drept nu trebuie să fie îngrădit de puterea financiară existentă. Din acest motiv, facem efortul ca toate activitățile Centrului Replika să aibă intrarea gratuită pentru toți cei care ne trec pragul.

Fiind un spaţiu 100% independent, ne bazăm pe finanţările la care aplicăm neobosit, an de an, şi pe donaţiile punctuale, individuale, fără de care Centrul nu ar fi existat de la bun început (de la cabluri şi aparatură, la vopsele, scaune etc.). În 2016 am fost copleşiţi de răspunsul peste aşteptări la campania noastră IndieGoGo de strângere fonduri pentru repararea acoperişului Centrului. Generozitatea atâtor oameni ne mobilizează să continuăm să navigăm birocraţia stufoasă, legislaţia vagă şi scepticismul instituţiilor faţă de activitatea noastră „voluntară”.

Îţi place ce vezi la Centrul Replika? Şi tu ne poţi susţine!

Contact

Str. Lânăriei 93 – 95, sector 4,040395, Bucharest, Romania

centrulreplika@gmail.com

rezervari.replika@gmail.com

Rămâi la curent!

© Asociatia Culturala Replika

Teatru în oglinda

Spune si altora!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin